Nowitzki leidt Mavericks langs Thunder

Door

De Dallas Mavericks zijn de finale van de Western Conference goed begonnen. In de eigen American Airlines Center waren de Mavs met 121-112 te sterk voor de Oklahoma City Thunder.

De Mavs moesten negen dagen wachten totdat ze aan de finale mochten beginnen, aangezien de Thunder een Game 7 nodig hadden om de Memphis Grizzlies aan de kant te zetten. De ploeg uit Dallas had zelf de Los Angeles Lakers in de vorige ronde ‘gesweept’.

De grote uitblinker aan de zijde van de thuisploeg was Dirk Nowitzki. De Duitste forward was goed voor 48 punten en opmerkelijk genoeg behaalde hij de helft daarvan van de vrije worplijn. Alle 24 pogingen schoot hij raak en dat was goed voor een nieuw NBA-record. Het oude stond op naam van Boston Celtics-captain Paul Pierce, die in 2003 alle 21 pogingen raak gooide.

,,Ik vond Dirk wel aardig spelen vanavond,” zei Thunder-coach Scott Brooks na afloop met een knipoog. ,,We hebben hem aardig kort proberen te verdedigen, maar waarschijnlijk was dat iets te kort, gezien alle vrije worpen.”

In het eerste kwart hadden de Thunder nog een 27-20 voorsprong genomen, maar daarna was het alleen nog maar de thuisploeg die de dienst uitmaakte. Bij rust stond het al 55-48 en dat gat werd niet meer gedicht.

Dat was ondanks een puike prestatie van de NBA-topscorer Kevin Durant, die voor zijn Thunder 40 punten noteerde. ,,Ik denk dat doordat we een fysiek slopende serie tegen de Memphis Grizzlies hebben gespeeld, we vanavond te fysiek waren richting de Mavs,” dacht Durant na afloop. ,,We zullen ons spel moeten aanpassen en slimmer worden. Dat hoort allemaal bij het spelen van de playoffs, dat je gedurende de wedstrijden je spel moet aanpassen hoe je de tegenstander kan bestrijden.”

Nowitzki was uiteraard erg tevreden na afloop. ,,Ik moet zeggen dat we als team een goede prestatie hebben geleverd. Natuurlijk wijst iedereen nu naar mij, maar ik vond het hele team goed spelen. Vooral qua defense hebben we sterk gespeeld, want hierdoor lieten we Russell (Westbrook,red) niet in zijn spel komen en hij is toch een van de angels bij de Thunder.”

Over zijn eigen spel was hij kort. ,,Wanneer je eerste schoten binnenvallen weet je dat je een lekkere avond zult hebben. Mijn teamgenoten zagen dat ook en bleven mij de bal toespelen. Het was een heerlijke avond en als we zo blijven spelen zijn we heel moeilijk te stoppen.”

Komende donderdag staat in Dallas Game 2 op het programma.

Zie hier de samenvatting tussen de Thunder en de Mavericks.

Foto: cdn.bleacherreport.net

Ook leuk om te lezen