Nowitzki denkt aan terugkeer in Duits team

Door

Mocht er na dit seizoen een lockout komen in de NBA, dan zal Dirk Nowitzki, forward van de Dallas Mavericks, wederom voor het Duits nationaal team gaan spelen. Hiermee wil hij toch de kwalificatie voor de Olympische Spelen in London van 2012 afdwingen.

De laatste keer dat de NBA een lockout was in 1998 en resulteerde dat in een verkort seizoen, toen Nowitzki een rookie was. Hij werd destijds in juni gedraft maar bleef in Duitsland voor zijn profteam spelen. Nowitzki zei dat er maar een scenario is waardoor hij niet bij de nationale ploeg zou spelen, lockout of niet.

,,Het hangt ervan af hoever we raken in de play-offs,” zei de forward. ,,Als we ver raken zal ik waarschijnlijk niet gaan. Alles hangt ook een beetje af van de lockout.” Nowitzki leidde zijn team naar de Olympische Spelen van 2008 en mocht de vlag dragen voor Duitsland.

Het Duitse team is gevuld met jonge spelers waarmee Nowitzki graag naar Londen zou gaan. ,,Als er een lockout is zal ik waarschijnlijk spelen deze zomer. We hebben opnieuw kwalificatiewedstrijden voor de boeg,” zei Nowitzki.

,,De Olympische Spelen in Peking waren echt leuk, ik zou echt graag gaan naar Londen, maar we moeten ons eerst kwalificeren. Dat moet deze zomer gebeuren, en als er een lockout is moet ik toch aan mijn conditie blijven werken en blijven spelen. Ik keer dan graag terug.”

Foto: media.oregonlive.com

Ook leuk om te lezen