Nowitzki: ‘Beetje kinderachtig van Wade en LBJ’

Door

Geloof het of niet, maar de tv-beelden waarop Dwayne Wade en LeBron James afgelopen donderdag de verkouden Dirk Nowitzki de gek aanstaken, was zaterdag op de persconferenties in South Beach zo’n beetje het belangrijkste gespreksitem. En ach, waarom ook niet?

Na afloop van de shootaround op donderdagochtend, werden Dwyane Wade en LeBron James op weg naar de spelersbus voorafgegaan door een locale CBS-crew met draaiende camera’s (video). Wade hoestte, keerde zich vervolgens naar James, en zei: ,,Hoorde je me hoesten? Ik geloof dat ik ziek ben.” Waarop beiden hun shirt voor hun gezicht trokken, zoals de rochelende en snipverkouden Nowitzki (veertig graden koorts) dat na afloop van Game 4 had gedaan.

De Duitser verklaarde zaterdag dat hij het geintje niet echt kon waarderen, vooral omdat er werd gesuggereerd dat hij zijn ziekte had voorgewend. ,,Beetje kinderachtig en onwetend van ze”, aldus Nowitzki.

,,Ten eerste: ik moest echt hoesten”, reageerde Wade. ,,En omdat de camera’s draaiden, maakten we er een grap van, omdat we wisten dat jullie het op zouden blazen. Jullie deden precies wat we verwachtten dat jullie zouden doen. We hebben ook nooit Dirk’s naam genoemd. En ik denk ook niet dat hij de enige persoon in de wereld is die ziek kan worden of kan hoesten, toch? We hadden gewoon een beetje plezier met de camera in ons gezicht, en de overtuiging dat jullie het uit z’n verband zouden halen. En dat gebeurde dus ook.”

,,Ik speel nu dertien jaar in de league”, zo sloot Nowitzki af, ,,en ik heb nog nooit een blessure of een ziekte voorgewend. Maar goed, het is gebeurd, en het ligt nu achter ons. Maar ik word er niet extra door getergd ofzo. Dit zijn de NBA finals. Als je daarvoor extra motivatie nodig hebt, dan heb je een probleem.”

Foto: bleacherreport.com

Ook leuk om te lezen