Lakers verliezen vijfde duel op rij, debuut Howard zondag

Door

Sacramento Kings @ Los Angeles Lakers 103 – 98

De spanning in Los Angeles wordt met de dag groter naarmate de entree van Howard in een Laker uniform steeds dichter bijkomt. Even ging het gerucht dat DH12 gisteren al binnen de lijnen zou verschijnen maar in plaats van het Laker geel verscheen superman in een vest en stropdas. De verwachting is echter dat Howard zondag, wederom tegen de Kings, in Los Angeles zijn eerste minuten zal zien. Ondertussen hebben de Lakers nog geen potten kunnen breken in de pre-season waar ze na gisteren al hun wedstrijden hebben verloren. Lakers: 0-5.

De Kings hadden vijf spelers in de dubbele cijfers, onder wie DeMarcus Cousins met achttien punten en tien rebounds. Marcus Thornton voerde de scorerslijst aan bij de ploeg uit Sacramento met negentien punten. Jimmer Fredette kwam van de bank en wist in ruim 22 minuten speeltijd veertien punten te maken, welk punten Tyreke Evans ook achter zijn naam had staan. Koning van de assist was gisteren niet Steve Nash maar de tweedejaars pointguard Isaiah Thomas, met tien passes.

Steve Nash moest zich gisteren tevreden stellen met slechts zes assists en acht punten. Kobe Bryant daarentegen lijkt wat los te komen.Hij was in 28 minuten goed voor 22 punten punten waarvoor hij slechts twaalf schoten nodig had. Ook Pau Gasol deed met twintig punten een aardige duit in het zakje van punten maar hij pakte slechts zes rebounds. De man die gisteren op de positie van Howard stond was Robert Sacre. De 23-jarige rookie van 2.14m kwam tot slechts drie punten en zeven rebounds in ruim 33 minuten speeltijd. Daarmee stond Sacre het langste op het veld van alle Lakers.

Lichtpuntje van de bank van de Lakers was Devin Ebanks, in de 22 minuten dat de forward binnen de lijnen stond scoorde hij twintig punten gaf een assist en plukte zes rebounds van het bord. Vorig jaar begon Mike Brown met Ebanks in de startende vijf ten koste van Metta World Peace. Het lijkt er echter op dat de startende vijf van Brown nu wel aardig vast in zijn hoofd zitten. Een productieve Ebanks achter de hand hebben is nooit weg, zeker niet gezien de smalle bank van de Lakers.

Robert Sacre is eigenlijk nog niet eens goed genoeg om en back-up center te zijn, maar zou eigenlijk geleidelijk minuten moeten krijgen. Met nu ook Jordan Hill in de lappenmand is de bank van de Lakers weer een stuk smaller geworden, terwijl ze nog steeds twintig spelers in hun roster hebben. Brown mag dan zeker zijn over zijn startende vijftal, over de zijn bank ligt hij nog wakker gezien de keuzes die hij nog níet heeft gemaakt.

Ook leuk om te lezen