NLCS Preview: Kyle Schwarber fenomenaal voor de Cubs

Door

CRPZ3meUkAAAI7A

Ervaring is een belangrijk onderdeel voor play-offsucces, maar talent geeft de doorslag, stelt Jonah Keri van Grantland. Kijk naar Kyle Schwarber, Jorge Soler, Javier Baez, Kris Bryant, Addison Russell, Jacob deGrom, Noah Syndergaard, Michael Conforto, Travis d’Arnaud en ga zo maar door. De jongen honden van de Chicago Cubs en de New York Mets nemen het tegen elkaar op in de National League Championship Series.

De 22-jarige Schwarber, vierde keuze in de 2014 MLB Draft, bleek in het reguliere seizoen een positieve verrassing voor de ploeg van manager Joe Maddon. In 69 wedstrijden noteerde hij een .246/.355/.487 slashline met zestien homeruns, 43 binnengeslagen punten en sloeg hij 31 procent beter dan league average.

In de play-offs deed Babe Ruth 2.0 er een schepje bovenop. Schwarber ging 2-uit-3 met een homerun tegen de Pittsburgh Pirates in de NL Wild Card Game en produceerde een bizarre .500/.582/1.100 slashline tegen de St. Louis Cardinals in de NLDS. In de vierde wedstrijd raakte de jonge outfielder van de Cubs een pitch van Kevin Siegrist zo hard dat de bal terecht kwam bovenop het scorebord (zie ook de flipbook versie).

Verdedigend valt er nog een hoop te verbeteren bij Schwarber en hij is niet de snelste op de honken, maar de positiewisseling (van catcher naar outfield) heeft hem goed gedaan en wanneer hij baseballs blijft vermoorden, hoor je niemand klagen in Chicago.

Oh, en die bal ligt nog steeds bovenop het scorebord in Wrigley Field. Game 1 van de NLCS staat komende nacht om 02:07 uur NL-tijd op het programma in New York.

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. Jetsfan 4 jaar ago

    Maar Schwarber of geen Schwarber, ondertussen is het 2-0 voor de Mets. Had nooit kunnen denken dat de Mets de play-offs zouden bereiken en nu nog maar 2 overwinningen verwijderd van de Word Series. Dat samen met het voorlopige succes van de Jets lijkt het wel of ik in dromenland ben.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen