LBJ & KD sneakers release in olympische finale

Door

Bij ieder groot basketball evenement kijkt menig sneakerliefhebber reikhalzend uit naar de schoenen die de sterren dragen. Bij de start van het nieuwe seizoen, de start van de play-offs, de Finals of de All-Star game worden nieuwe sneakers gepresenteerd. Hoewel Adidas tegenwoordig de officiële kledingsponsor is van de NBA voert Nike de boventoon. Voor Adidas verliep het afgelopen seizoen dramatisch. Zowel Derrick Rose als Dwight Howard, de gezichten van Adidas, moesten de play-offs aan zich voorbij laten gaan vanwege ernstige blessures waardoor het Duitse sportmerk de nodige exposure misliep.

Ook op de olympische spelen speelde Adidas geen enkele rol en was het Nike dat de dienst uitmaakte. Het Amerikaanse sportmerk kreeg echter ook een teleurstelling te verwerken met het wegvallen van Blake Griffin. De hoogvlieger van de Los Angeles Clippers is het gezicht van de Nike Hyperdunk die vlak voor de spelen in Londen een metamorfose onderging. Via een USB-kabel kunnen prestaties na een training of wedstrijd ingeladen worden op de computer. Met het wegvallen van Griffin vond Nike in LeBron James een nieuwe vertegenwoordiger die zijn eigen player exclusives even in de kast zette om de nieuwe Hyperdunks (zie foto links) te promoten.

De Olympische Spelen begonnen als een kleine teleurstelling voor sneakerheads. Géén nieuwe modellen maar slechts bestaande exclusieve spelersschoenen van Bryant, James en Durant in de kleuren van de Amerikaanse natie. Tijdens de finale had LeBron zijn Hyperdunks weer opgeborgen om ditmaal op het parket te verschijnen in de nieuwe Nike LeBron X, die normaal pas aan het begin van het nieuwe seizoen gepresenteerd zou worden.

Ook Kevin Durant speelde tegen de Spanjaarden niet meer op zijn KD IV’s maar droeg de nieuwe KD V’s. Ook hier betrof het signature shoes die normaliter pas aan het begin van het komend seizoen gepresenteerd zullen worden maar waar we dankzij de Spelen nu al een glimp van hebben mogen opvangen.

Nieuwe LeBron X

Nieuwe KD V


Foto: Google Images

Ook leuk om te lezen