Nieuwe MLS franchise in Orlando?

Door

orlando cityHet duurde zeven uur voor het zover was, de raadszaal was te vol, op de gang en in andere ruimtes zaten fans te kijken naar de schermen, maar het resultaat was positief voor ze.

De extra Tourist Destination Tax die de gemeente Orange County binnenkrijgt, wordt onder andere besteed aan een nieuw stadion voor de Orlando City Lions. Een lange raadsvergadering eindigde daarmee in een feest voor de voetbalfans van Orlando die met een nieuw stadion richting de MLS kunnen.

Best bezocht
De voetbalclub met het beste bezoekersaantal in alle Minor Leagues maakt daarmee de stap naar de felbegeerde MLS-status. Honderden fans waren naar het gemeentehuis gekomen, maar werden eerst op hun zitvlees getest. 125 burgers maakten gebruik van hun inspraakrecht om twee minuten te spreken. Enkele tegenstanders, maar vooral voorstanders kwamen aan het woord.

Het team dat in de afgelopen drie jaar twee keer de titel pakte kreeg veel lof voor hun community work en samenwerking met vele maatschappelijke organisaties. In ruil voor de twintig miljoen belastinggeld, moet de voetbalclub de komende jaren betalen voor voetbalvelden in Orlando, het stadion zo nu en dan afstaan aan de county en hun goede werk voor de samenleving doorzetten.

Bevestiging
MLS heeft nog niet officieel bevestigd dat Orlando het volgende team wordt, maar heeft al wel laten doorschemeren dat wanneer het stadion er daadwerkelijk komt, concurrenten als Atlanta en Miami het nakijken zullen hebben.

Brazilië
Orlando trekt elk jaar miljoenen toeristen, de laatste jaren steeds meer uit Brazilië. De club hoopt naast de lokale bevolking ook vele toeristen voetbal op niveau te kunnen aanbieden.

Dit artikel is geschreven door Gerben Kappert, die bij de raadsvergadering in Orlando aanwezig was. Lees ook zijn weblog over boeken, sport, Amerika en nog meer boeken.

Ook leuk om te lezen