Nieuwe leden verkozen tot NFL Hall Of Fame

Door

De Pro Football Hall of Fame heeft beslist wie er dit jaar opgenomen wordt in de prestigieuze tempel van het Amerikaans Football. De gekozenen zijn Deion Sanders, Marshall Faulk, Richard Dent, Shannon Sharpe, Ed Sabol, Les Richter en Chris Hanburger.

Drie van hen werden in hun eerste jaar van beschikbaarheid verkozen. Deion Sander speelde defensive back en liep ook kick-offs en punts terug. Hij won twee Super Bowls en werd defensive player of the year in 1994. Marshall Faulk won een Super Bowl met de St-Louis Rams in 1999, werd MVP in 2000 en werd ook driemaal onderscheiden met de prijs voor beste offensieve speler.

Ed Sabol is de oprichter van NFL Films en werd als bijdrager rond het spel opgenomen.

Shannon Sharpe speelde 14 seizoenen als tight end, bij de Denver Broncos en Baltimore Ravens. Hij won drie Super Bowls in vier jaar tijd.

Richard Dent, voormalig defensive end van de Chicago Bears, werd in 1986 MVP van de Super Bowl en eindigde zijn carrière met 137,5 sacks.

Richter speelde linebacker bij de Los Angeles Rams tussen 1954 en 1962 en mocht acht maal op rij naar de Pro Bowl.

Hanburger bracht 14 seizoen door bij de Washington Redskins en speelde in negen Pro Bowls.

De spelers die net niet in de Hall of Fame raakten zijn Curtis Martin, Dermontti Dawson, Cortez Kennedy, Andre Reed en Willie Roaf.

Foto: gallaudetblog.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen