Niet de Lakers, maar Clippers hot in LA

Door

1recap1

Niet de Lakers maar de Clippers zijn dit NBA-seizoen de te kloppen ploeg uit Los Angeles. Dat bewezen de Clippers nog eens in een direct duel met hun stadgenoten waarin het 109-95 voor de Clippers werd. Bovendien werden de Los Angeles Clippers met de overwinning op de Los Angeles Lakers kampioen van de Pacific Division. Chris Paul en Blake Griffin eindigden namens de Clippers beiden op 24 punten. Paul deed daar nog eens 12 assists bovenop en Griffin was naast zijn punten goed voor twaalf rebounds.

Voor de Lakers, die Steve Nash voor de derde wedstrijd op een rij moesten missen en waar Kobe Bryant bijna de hele wedstrijd speelde (25 punten), is het nog altijd razend spannend of zij de playoffs wel halen. De Utah Jazz staan voorlopig nog één winstpartij voor op de Lakers, weliswaar met één wedstrijd meer gespeeld.

De New York Knicks hebben zich de laatste weken aangediend als outsider voor de NBA-titel. De Knicks wonnen met 125-120 van de Oklohoma City Thunder en dat was de twaalfde winstpartij op een rij voor de Knicks. Sleutelspeler bij het team uit New York was, wie anders, Carmelo Anthony. Hij noteerde 36 punten en 12 rebounds. Bij de Thunder was Russell Westbrook goed op dreef met 37 punten, maar kon een verlies van zijn team niet voorkomen.

De Utah Jazz profiteerde van het verlies van naaste concurrent Los Angeles Lakers door uit bij de Golden State Warrios met 97-90 de winst te pakken. De Jazz hebben nog vier wedstrijden te gaan (twee thuis, twee uit) en als zij die alle vier winnen, zijn de Lakers verslagen voor een plek in de playoffs. Het onderlinge verschil spreekt met 2-1 in het voordeel van de Jazz. Topscorer bij de Jazz tegen de Warriors werd Mo Williams met 25 punten.

Bij de Boston Celtics zorgde de rentree van Paul Pierce en Kevin Garnett ervoor dat de Washington Wizards met 107-96 werden verslagen. Pierce liet 15 punten en 5 rebounds aantekenen en Garnett was goed voor 12 punten en 6 rebounds. De Celtics zijn al zeker van de playoffs; de Wizards zijn uitgeschakeld voor de playoffs.

De wedstrijd tussen Cleveland Cavaliers en Orlando Magic eindigde in een 91-85-zege voor het thuisspelende Cleveland. Alanzo Gee was namens de Cavaliers goed voor 19 punten en Tristan Thompson scoorde 15 punten en pakte 16 rebounds.

Hoewel de Sacramento Kings al zijn uitgeschakeld voor de playoffs, legden de thuisspelende Kings het vuur aan de schenen van de Memphis Grizzlies. De Grizzlies wonnen wel, zij het met miniem verschil: 89-87. Topscorer was Mike Conley met 25 punten

De Detroit Pistons rekenden in eigen huis af met een ‘Chicago Bulls-syndroom’. Voor het eerst in negentien wedstrijden tegen de Bulls wisten de Pistons eindelijk eens te winnen. Het werd 99-85 voor de Pistons. De Bulls zijn, in tegenstelling tot de uitgeschakelde Pistons, zeker van de playoffs.

De wedstrijd tussen de New Orleans Hornets en de Phoenix Suns was er eentje om des keizers baard. Beide teams zijn kansloos voor de playoffs. De Hornets wonnen met 92-90 en dat was hun vijfde winstpartij in negen wedstrijden. Anthony Davis scoorde 20 punten namens de Hornets.

De Dallas Mavericks leken op bezoek bij de Portland Trail Blazers af te stevenen op een makkelijke overwinning, maar moesten op het laatst toch nog alle zeilen bij zetten om als winnaars van het veld te stappen. De Mavericks stonden 26 punten voor, maar zegevierden met vijf punten voorsprong: 96-91. Chris Kaman scoorde 26 punten. Zoveel scoorde Kaman dit seizoen nog niet in één wedstrijd.

Ook leuk om te lezen