Nick Diaz voor vijf jaar geschorst

Door

diaz3
UFC veteraan Nick Diaz is, met terugwerkende kracht vanaf zijn laatste gevecht op 31 januari 2015, voor vijf jaar geschorst vanwege marihuanagebruik. Dit betekent dat de 32-jarige Diaz pas vanaf 31 januari 2020 weer mag vechten. Het is niet de enige straf die de veelbesproken welterweight gisteren kreeg opgelegd door de Nevada Athletic Commission. Bovenop de schorsing moet hij ook nog eens een boete van 150.000 dollar betalen.

Veel te forse straf kwajongen Diaz
Nick Diaz heeft door zijn controversiële gedrag en maniertjes binnen en buiten het Octagon, altijd al bekend gestaan als een kwajongen. Een bijnaam als ‘de Balotelli van MMA’ zou hem dan ook absoluut niet misstaan. Desalniettemin is deze sanctie van de NAC volgens veel collega’s van Diaz en andere betrokkenen in de MMA-wereld ronduit belachelijk. Er werd met grote verbazing en veel woede gereageerd op het nieuws:

Steroids versus weed
Een veelgebruikt argument van de mensen die het voor Diaz opnemen, is de milde houding van de NAC jegens gebruikers van (anabole) steroïden en dergelijke prestatieverhogende middelen. Zo werd Anderson Silva, de man waartegen Diaz notabene voor het laatst vocht, bijvoorbeeld maar voor een jaar geschorst nadat hij was betrapt op het gebruik van anabolen. Diaz daarentegen mag nu dus jarenlang niet vechten omdat hij jointjes rookt. Overigens moet hier wel bij vermeld worden dat Diaz al meerdere malen regels heeft overtreden en afspraken omtrent zijn drugsgebruik niet is nagekomen. De NAC benadrukte dit dan ook in haar officiële statement. Met de schorsing krijgt de carrière van Diaz een vernietigende klap te verduren, aangezien hij juist nu in zijn absolute ‘prime years’ zit.

Foto’s: Getty Images / Zuffa (UFC)

Ook leuk om te lezen