NHL: Wisniewski (Carolina) zes maanden aan de kant

Door

Wat een domper om het seizoen te starten voor Wisniewski. De verdediger van de Carolina Hurricanes liep tijdens de wedstrijd tegen Nashville een letsel aan de voorste kruisband van de linkerknie op. Zijn herstel wordt geschat op zo’n zes maanden.

James Wisniewski was bezig aan zijn eerste wedstrijd voor de Hurricanes. Op 27 juni kwam hij over van Anaheim in ruil voor Anton Khudobin. Wisniewski was bezig aan zijn eerste beurt op het ijs en na amper 47 seconden sloeg het noodlot toe. In een duel met Arvidsson komt zijn linkerbeen verkeerd neer op het ijs, waardoor hij even door zijn knie lijkt te gaan. Meteen einde van zijn wedstrijd en wellicht ook voor zijn seizoen.

Kanker vastgesteld bij Logan Pyett (Philadelphia Flyers)

100915-nhl-Logan-Pyett-pi-mp.vadapt.620.high.55

De verdediger van de Flyers is voor een onbepaalde tijd buiten strijd nadat er eerder vandaag kanker werd vastgesteld bij hem. In zijn linkerbovenbeen bevindt zich een sarcoom, een soort van kwaadaardige tumor.

Pyett tekende afgelopen zomer een contract bij de Lehigh Valley Phantoms (AHL-team van de Flyers) en was hij aanwezig op het trainingskamp van Philadelphia. De afgelopen twee seizoenen speelde hij in de Kontinental Hockey League. In 53 wedstrijden verzamelde hij daar 5 doelpunten en 15 punten.

Simon Despres (Anaheim Ducks) tekent bij voor vijf jaar

465216938_DL

Er viel vandaag ook goed nieuws te noteren in de NHL. Simon Despres, verdediger van de Anaheim Ducks, tekende vandaag een nieuw contract. Daarmee verbindt hij zich tot het seizoen 2020-2021 aan de Ducks. Despres kwam in maart over van Pittsburgh in ruil voor Ben lovejoy. De 24-jarige verdediger zit momenteel aan 160 wedstrijden in de NHL. Daarin scoorde hij zes maal en gaf hij 33 assists. Daarnaast haalde hij ook zeven punten in 22 playoff-wedstrijden.

Foto’s: Getty Images
Video: YouTube

Ook leuk om te lezen