NHL Weekend Watch: zaterdag bord-op-schoot avond!

Door

Minnesota Wild v Chicago Blackhawks - Game Two

De meeste teams in de NHL spelen nog een wedstrijd of 8 à 9, tot het einde van het reguliere seizoen en het is nog op meerdere fronten spannend. Wat te denken van de race om de laatste wildcards in de play-offs? In beide conferences loopt de spanning hoog op. New York Rangers plaatste zich gisteren als eerste ploeg in de NHL voor de play-offs, maar vooral in de Pacific Division wordt nog volop gestreden voor een ticket naar het naseizoen. In de top van het volledige klassement strijden zeker zes ploegen volop om de President’s Trophy te veroveren. Onderin het klassement hoopt iedereen een zo goed mogelijke positie te verwerven voor de NHL Draft Lottery, in de hoop om Connor McDavid te kunnen draften. Kortom: genoeg actie en dit weekend is een mooi moment om daar het nodige van op te snuiven!

Vrijdag

Calgary Flames @ Minnesota Wild, 01:00 NL’se tijd (live op FOX Sports!)

Minnesota Wild staat op een redelijk veilige eerste plaats in de strijd om de twee wildcards, maar weet dat Calgary Flames maar een paar punten minder heeft. De Flames zijn daarnaast volop in de strijd met Vancouver Canucks en Los Angeles Kings om één van de twee divisionele plekken in de play-offs te bemachtigen. Één van de wildcards van Winnipeg Jets óf Minnesota Wild afsnoepen is echter ook nog een vluchtroute naar de play-offs. FOX Sports heeft het belang van deze wedstrijd gezien en zend de wedstrijd voor haar abonnees live uit op FOX Sports kanaal 4. Minnesota Wild won de eerdere twee confrontaties, de Flames zullen in de laatste confrontatie van dit seizoen de eer willen redden om Minnesota onder druk te houden.

Minnesota Wild v Nashville Predators

Zaterdag

Nashville Predators @ Washington Capitals, 17:30 NL’se tijd

Eerder dit seizoen was deze wedstrijd al eens onderwerp van gesprek in de Weekend Watch. Beide ploegen treffen elkaar nu weer. In de eerste confrontatie was Filip Forsberg de grote man van beide ploegen, maar hij hield zich koest in de met 3-4 door de Predators gewonnen wedstrijd. James Neal maakte twee doelpunten, waaronder de matchwinner.

Ook Alex Ovechkin maakte twee doelpunten en hij is momenteel de grote man van beide ploegen. Ovechkin is topscorer in de NHL met 47 goals en lijkt onbedreigd op de topscorerstitel af te stevenen. De Predators steken al enkele weken in een mindere vorm en hebben, in vergelijking met thuiswedstrijden, betrekkelijk meer moeite uitwedstrijden om te zetten in winst. Lijkt een mooie kans op revanche voor trainer Barry Trotz van de Capitals, hij werd vorig jaar ontslagen door de Predators.

Anaheim Ducks @ New York Islanders, 18:00 NL’se tijd (live op FOX Sports!)

Wederom een duel live op tv voor de abonnees van FOX Sports en wat voor één! Zowel de Ducks als de Islanders zijn redelijk zeker van een plek in de play-offs. De Ducks strijden nog volop mee voor de President’s Trophy, de Islanders hebben een achterstand van acht punten en lijken in die strijd kansloos. Wel hopen de Islanders hun tweede plaats in de Metropolitan Division vast te houden voor thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs. De Ducks steken de laatste paar duels vooral defensief in een slechte vorm en zullen dus alle zeilen bij moeten zetten om tegen deze zware tegenstander het spoor van de kop niet te verliezen. De Islanders maken ook geen super periode door en voor beide ploegen is dit dus een mooie kans om de boel weer op de rit te krijgen. Het duel is live te zien op FOX Sports kanaal 4.

New York Rangers @ Boston Bruins, 18:00 NL’se tijdFlorida Panthers v New York Rangers

Die andere ploeg uit New York hoopt nog wel op de President’s Trophy. De Rangers speelden, tot nog toe, van alle kanshebbers het minste aantal duels (73) en zijn daardoor de topfavoriet voor de eerste plaats in de rangschikking. De Rangers plaatsten zich donderdag, dankzij de nederlaag van Boston Bruins tegen Anaheim Ducks, voor de play-offs. Boston Bruins haalde zeven seizoenen op rij de play-offs, maar moet alle zeilen bijzetten om daar een achtste seizoen aan toe te voegen. Ottawa Senators hijgt de Bruins, vooral dankzij het sprookje van Andrew Hammond, in de nek. De Bruins zelf maken een slechte periode door en moeten daar uit zien te kruipen om een ommekeer te forceren. Bij de Rangers is Henrik Lundqvist weer fit en hij keert in deze wedstrijd mogelijk weer terug tussen de palen.

Tampa Bay Lightning @ Detroit Red Wings, 19:00 NL’se tijd

Nog een kanshebber op de President’s Trophy die vroeg in actie komt: Tampa Bay Lightning. Tampa Bay komt veel tot scoren en krijgt, voor een ploeg die zo hoog op de ranglijst staat, ook relatief veel goals tegen. Het lijkt dan ook een garantie voor een spectaculair duel tegen divisierivaal Detroit Red Wings. De Red Wings bleven lang bij de Canadiens en Lightning voor de divisiewinst, maar heeft beide ploegen moeten laten varen. Detroit staat derde en lijkt daar ook wel te blijven staan. De tegenstander in de play-offs zou momenteel worden… Tampa Bay Lightning. Die ploeg won tot nog toe alle drie de confrontaties met de Red Wings dit seizoen. Steven Stamkos produceerde in die duels vier goals. Een goed moment om vertrouwen te kweken voor de play-offs.

Los Angeles Kings @ Minnesota Wild, 01:00 NL’se tijd

Opnieuw treft Minnesota een ploeg uit de Pacific Division en net als de Flames zal Los Angeles de druk op Minnesota Wild willen opvoeren. Voor Minnesota lijkt het een sleutelweekend voor plaatsing voor de play-offs, de Kings kunnen met een overwinning de druk op de concurrentie verder opvoeren en mogelijk dus het veld concurrenten verbreden. De Kings zullen het duel met vertrouwen tegemoet zien, zij wonnen beide confrontaties tussen beide ploegen dit seizoen. In totaal maakte Minnesota Wild slechts één doelpunt in beide duels. De maker daarvan, Matt Cooke, moet het duel missen als gevolg van een blessure.

Zondag

Florida Panthers @ Ottawa Senators, 23:00 NL’se tijdhammond2

De Panthers en de Senators hadden tot voor kort één ding met elkaar gemeen: ze waren beide op jacht naar de Boston Bruins om van hen de laatste wildcard in de Eastern Conference over te nemen. Daarin is iets veranderd, want de Senators zijn de Bruins inmiddels gepasseerd en dus maken de Panthers nu jacht op de Senators. De Bruins staan nog tussen beide ploegen. De jacht op de Senators zal niet makkelijk worden, want Andrew Hammond is al weken in een superieure vorm. De Senators wonnen twee van de drie eerdere confrontaties. Bij verlies lijken de Panthers de Senators uit het oog te verliezen en dus is dit een sleutelduel voor de ploeg van Jaromir Jagr.

Goed weekend!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen