NHL Weekend Watch: Stanley Cup rematch

Door

Montreal Canadiens v Toronto Maple Leafs

Er staat weekend weer veel te gebeuren in de NHL. Tradetalk laait op en er zijn veel leuke wedstrijden te zien. Welke wedstrijden kun je dit weekend kijken? SportAmerika zet de leukste wedstrijden voor je op een rij in NHL Weekend Watch. Met dit weekend speciale aandacht voor Canadese onderonsjes en een Stanley Cup rematch.

Vrijdag

Het is nog maar vier jaar geleden. De Boston Bruins en Vancouver Canucks waren de beste ploegen in de NHL en streden om de Stanley Cup in 2011. Play-offseries zorgen voor vijandelijkheid en dat is in dit geval niet minder. Ondanks dat het vier jaar geleden is en de teams elkaar zelden treffen, staat er een cirkeltje om deze wedstrijd. Deze wedstrijd willen ze allebei héél graag winnen. De wedstrijd start om 4.00 uur.

Met minder dan dertig wedstrijden te gaan, hebben beide teams de punten ook nog eens heel hard nodig. In de Atlantic Division staan de Bruins een straatlengte achter op de Detroit Red Wings op plek vier. Plaatsing voor de play-offs zal via een Wild Card moeten. De Canucks staan op plek drie in de Pacific Division. Daar is het zo close dat ze bijna tweede staan, maar ook de play-offs kunnen missen. Met deze stand en de historie tussen deze clubs, moet dat een garantie zijn voor een intense wedstrijd.

Zaterdag

Op zaterdag zijn er tien wedstrijden. Waaronder een drietal Canadese onderonsjes.

Ottawa Senators vs Edmonton Oilers
Om 20.00 uur bezoeken de Edmonton Oilers de Nations Capital. Ondanks dat de Oilers nog steeds 29e staan, zijn de resultaten iets verbeterd. Zo versloegen ze donderdag knap de Montreal Canadiens. Uit de laatste tien wedstrijden, behaalden ze vijf overwinningen.

Ook de Senators draaien een matig seizoen en staan nu 23e. Het wordt verwacht dat Bryan Murray druk zal zijn vóór de trade deadline van 2 maart. De Senators zullen sellers zijn. Een speler die op veel interesse kan rekenen is Chris Neil. De Predators en Bruins hebben interesse in zijn diensten. Ook Marc Methot, Milan Michalek en Chris Philips worden genoemd als kandidaten voor een vertrek uit Ottawa.

Montreal Canadiens vs Toronto Maple Leafs
Om 1.00 uur is de ontmoeting tussen deze Original Six clubs. Door de rijke historie is er een mooie rivaliteit tussen deze clubs. En ondanks het huidige klasse verschil, zijn dit wedstrijden op zich. Ook in Toronto begint de tradetalk aan te zwengelen. In de komende weken ondergaan teams complete metamorfoses. Waar de Canadiens versterkingen voor de korte termijn zullen willen aantrekken, zullen de Maple Leafs meer naar de lange termijn willen kijken. Dit seizoen is verloren.

Calgary Flames vs Vancouver Canucks
Beide ploegen strijden om dezelfde play-offplek in de Pacific Division. Je mag daarom rekenen op een verhitte strijd. Afwachten hoeveel bulten en blauwe plekken de Canucks overhouden uit de strijd van vrijdagnacht tegen de Bruins. De wedstrijd start om 4.00 uur.

Zondag

Er is op zondag weer een bord op schoot-wedstrijd. En wat voor één! Om 6.30 spelen Patrick Kane en Jonathan Toews tegen Sidney Crosby en Evgeni Malkin. Zowel de Chicago Blackhawks als de Pittsburgh Penguins spelen graag snel en aanvallend ijshockey. Ze zijn daarbij niet afhankelijk van één of twee spelers. Iedereen, van verdedigers tot aanvallers in de vierde aanvalslinie, kan scoren.

Dit zijn wedstrijden die na zestig minuten op 5-5 kunnen eindigen. Hoe langer deze wedstrijd duurt, hoe beter!

Goed weekend!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen