NHL Weekend Watch: Oude rivalen gaan head-to-head

Door

Philadelphia Flyers v Pittsburgh Penguins

Tijdens dit lange paasweekend staan er een paar mooie wedstrijden op het programma. Wedstrijden waarbij passie, strijd en emotie gegarandeerd is. Rivaliteiten die zo’n beetje sinds de kruiziging van Jezus Christus zijn aangevangen. Met de start van de play-offs nog maar negen wedstrijddagen van ons af, zullen deze wedstrijden nog intenser worden.

Zaterdag
De Toronto Maple Leafs waren onderwerp van één van de ergste play-off collapses ooit. In de eerste ronde van 2013 werd een 4-1 voorsprong verspeeld met nog elf minuten te spelen in game 7. Het gebeurde tegen een oude rivaal.

De veel bekritiseerde Phil Kessel begon zijn carrière bij de Bruins, voor ze hem ruilden naar de Leafs. De Vezina Trophy winnaar van 2014 werd als 21e gedraft door Toronto en geruild voor Andrew Raycroft. Dus ook Tuukka Rask heeft een historie bij de andere club.
Ondanks dat het seizoen voor de Maple Leafs voorbij is en ze zich op kunnen maken voor de zomervakantie, zal weinig nodig zijn voor Kessel & Co om zich op te laden voor deze clash. De strijd tussen deze Original Six-rivalen start om 1:00 uur.

Battle of Alberta
Ondanks dat de Oilers pas in 1979 toetraden tot de NHL en de Flames in 1980 naar Calgary verhuisde, was de Battle of Alberta meteen een verhitte strijd. De Oilers pakten meerdere titels in de beginjaren en in 1989 wonnen de Flames de eerste en enige Stanley Cup van de franchise.

De teams spelen al jarenlang tegen elkaar in dezelfde divisie. De laatste jaren in de Pacific Division. En ook in de play-offs hebben ze de degens menig maal gekruisd. Dat zal dit jaar helaas niet gebeuren. De Oilers zijn bezig met een markante reeks van negen seizoenen zonder deelname aan de play-offs. De Flames moeten er nog hard aan trekken om zich te plaatsen. Gaan de Oilers roet in het eten gooien? Cadeau’tjes worden in ieder geval niet gegeven. Zet de wekker om 4:00 uur voor deze clash!

Zondag
Battle of Pennsylvania
De haat tussen twee teams is misschien nergens zo erg als die tussen de Pittsburgh Penguins en Philadelphia Flyers. Een play-off ontmoeting tussen beide teams zit er dit jaar niet in, dus zal dit de laatste Battle of Pennsylvania zijn van dit seizoen. Afgelopen woensdag ontmoetten de teams elkaar ook. De pot werd een, ondanks de 300e goal van Crosby, eenvoudige overwinning voor de Flyers.

Gaan de Flyers dit kunstje herhalen? Het is te zien om 18:30 uur.

Battle of Ontario
Het wordt saai, maar er staat nog een eeuw-oude rivaliteit op het programma. In 1904 streden een team uit Toronto en een team uit Ottawa om de Stanley Cup. De Senators versloegen destijds de Marlboro’s.

Deze wedstrijd zal geen “top 10” voor de historie opleveren. Daarvoor zijn de stakes dit keer niet groot genoeg. Toch zal er voldoende strijd en gif zijn. Dion Phaneuf zal nooit wegkijken voor een stevige pot.

Andere rivaliteiten dit weekend
Tampa Bay Lightning @ Florida Panthers zaterdag 1:00 uur.
New Jersey Devils @ New York Rangers zaterdag 1:00 uur
St. Louis Blues @ Chicago Blackhawks zondag 1:30 uur

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen