NHL Standings update: Oilers wonnen nog niet van ploeg uit het westen

Door

New York Islanders v Ottawa Senators

Dagelijks verandert de stand in de NHL. Een ploeg die op zondag kansloos lijkt, kan vrijdag wel weer volop meedoen om een plek in de play-offs. Wat zijn nou de opvallende stijgers/dalers van de afgelopen week? Welke teams waren ‘hot’ en welke teams waren ‘not’? Je leest het in de NHL Standings update!

Metropolitan Division

Opnieuw een fantastische week voor New York Islanders. De Islanders speelden drie wedstrijden en behaalden daarin de volle punten. Daarmee klom de verrassing van dit seizoen over Pittsburgh Penguins heen in de rangschikking. De nieuwbakken koploper treft vanavond St. Louis Blues en kan zich daarin meten tegen een tegenstander van formaat uit de Western Conference.

stand 29-11

Positieve verrassing was Columbus Blue Jackets. De hekkensluiter vond aansluiting bij de middenmoot in de Metropolitan Division. De Blue Jackets speelden drie wedstrijden en behaalden daarin vier punten dankzij twee overwinningen tegen Florida Panthers. Ook Pittsburgh Penguins behaalde vier punten.

stand 6-12

Philadelphia Flyers was voor de vierde week op rij not. De Flyers behaalden één punt uit drie wedstrijden. Moet gezegd: een programma met uitwedstrijden tegen New York Rangers, San Jose Sharks en Anaheim Ducks was ook niet makkelijk. De overige ploegen in de Metropolitan Division behaalden twee punten.

HOT: New York Islanders, Columbus Blue Jackets
NOT: Philadelphia Flyers

Ook leuk om te lezen