NHL schrapt ook rest van voorseizoen

Door

Nu de onderhandelingen tussen de clubs en de spelersvakbond muurvast zitten, beginnen de gevolgen van de lock-out in de NHL steeds duidelijker te worden. Vandaag werd door de league besloten alle overige oefenwedstrijden van dit voorseizoen definitief te schrappen. Mocht er niet op korte termijn een oplossing worden gevonden, dan is de volgende beslissing het schrappen van de eerste officiële competitiewedstrijden.

Het nieuwe NHL-seizoen zou eigenlijk over een twee weken op 11 oktober van start gaan.

Er is weinig hoop dat de clubs snel met de vakbond tot een nieuwe overeenkomst komen. Steeds meer spelers vertrekken daarom richting Europa om daar het seizoen af te trappen. Bij supporters met een seizoenskaart is inmiddels ook de pijnlijke brief op de deurmat gevallen hoe een eventuele terugbetaling van ‘t voorschot in zijn werk zal gaan. Ondanks uiteenlopende initiatieven om clubs en spelers dichter bij elkaar brengen, zit er weinig schot in de zaak.

Morgen begint er in Toronto wel een vergadering tussen vertegenwoordigers van beide partijen en volgens de Canadese sportsite TSN zou die meeting nog wel eens het hele weekend kunnen duren. Het lijkt ijdele hoop om daar wonderen te verwachten, maar het zit in de pijplijn dat men eventueel dit weekend aankondigt dat een aantal kleinere kwesties definitief worden vastgelegd, zodat de discussies zich vanaf nu kunnen focussen op de grote aantallen dollars die beide partijen vooralsnog uit elkaar drijven.

Commissioner Bettman (foto) staat inmiddels onder steeds grotere druk. Op Twitter en met t-shirts, die onder andere worden verkocht in New York, wordt de slogan “Fire Bettman” alweer ruimschoots verspreid. Ongeacht of het zijn schuld is of niet, is die onvrede wel begrijpelijk nu de NHL aan een derde lock-out onder Bettman is begonnen. Het is voor zijn verdere carrière als commissioner dan ook te hopen dat hij de huidige crisis voor de kerst weet te beslechten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen