NHL Recaps: Sensationele ontknoping bij Calgary Flames vs Boston Bruins

Door

Vannacht kwamen er zeven wedstrijden voorbij in the National Hockey League. Vanuit de top kwamen Dallas en St. Louis in actie, maar ook vele staartploegen die de punten heel goed konden gebruiken. Een spektakelstuk. Zo kunnen we deze speelronde het best omschrijven. Ed Versteeve blikt terug.

Calgary Flames – Boston Bruins

IMG_20151205_070120

Calgary Flames is de rode lantaarndrager in de NHL. De plek op de ranglijst doet de ploeg geweld aan. Boston draait lekker mee; in verliespunten zelfs een tweede plek in de Atlantic Division.

De thuisploeg nam een snelle 2-0 voorsprong, maar Boston toon de veerkracht en kwam op 2-2. 20 seconden na de gelijkmaker nam Calgary opnieuw een voorsprong, die opnieuw door de Bruins wed weggepoetst. Save the best for last was het motto dit duel.

Een minuut voor tijd nam Boston de leiding; tijdens de powerplay van Calgary Flames scoorde Brad Marchand een penalty shot. 1.2 seconden voor tijd bracht Hudler namens de Flames de gelijkmaker op het bord. De Saddledome ontplofte toen Gaudreau zijn hattrick compleet maakte en de 5-4 zege een feit was. Een sensationale ontknoping, zoals we de Calgary Flames kennen van vorig seizoen.

Edmonton Oilers – Dallas Stars

IMG_20151205_070215

Dallas Stars is hard op weg om in het reguliere seizoen een favorietenrol op te eisen. Met 41 punten gaan de Texanen aan kop in de competitie. Edmonton is opnieuw terug te vinden in de staarta de ranglijst en kan elk punt hard gebruiken, zeker nu McDavid lang uitgeschakeld is.

Dallas voerde de boventoon in het duel en was veruit de gevaarlijkste ploeg. Edmonton nam in de eerste periode een voorsprong, die in het tweede bedrijf ongedaan werd gemaakt door Dallas. De beslissing viel in overtime; Eberle zorgde dat de punten in Edmonton bleven. Het was pas de vijfde nederlaag dit seizoen voor Dallas.

New York Islanders – St. Louis Blues

IMG_20151205_070255

Twee andere topploegen , St. Louis Blues en New York Islanders kwamen in actie op het ijs van het Barclays Center. Een duel tussen de nummers 6 en 5 op de ranglijst. Eén punt scheidde de ploegen voor aanvang van het treffen.

Beide ploegen maakten er een onderhoudend duel van en waren goed aan elkaar gewaagd. De Blues namen een voorsprong door Shattenkirk, Grabovski zette de Islanders weer op gelijke hoogte. Shootouts brachten in dit duel de beslissing. Waar St. Louis in twee rondes tweemaal miste, wist New York beide rondes te scoren en de punten in eigen huis te houden.

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers

IMG_20151205_070327

In de enorm grote middenmoot van de NHL vinden we New Jersey Devils en Philadelphia terug. De Metropolitan Division rivals troffen elkaar in New Jersey, waar de Devils een voorsprong van drie punten verdedigden.

Waar New Jersey dit seizoen opvallend vaak soepel speelt, viel dat dit keer enorm tegen. Dat was de verdienste van de Flyers die met vroege forechecking het spel ontregelden. Na 60 minuten sloten de ploegen op 3-3 af, waarna Philadelphia het duel terecht in overtime over de streep trok. De Devils kwamen tot slechts 18 schoten op doel.

Buffalo Sabres – Arizona Coyotes

IMG_20151205_070343

Arizona begon goed aan het seizoen, mede door het spel van Max Domi en Anthony Duclair. Buffalo is in een rebuild en gaat volgens verwachting op dit moment als grijze muis het seizoen door.

Arizona nam vroeg in het duel de leiding, maar Buffalo stond na ruim 40 minuten op een 3-1 voorsprong. De Coyotes kwamen nog op 3-2, maar de Sabres sloten af met een 5-2 zege. Kane (BUF) en Domi (ARI) waren goed voor twee goals.

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers

IMG_20151205_070312

Florida Panthers kent aan de hand van Jaromir Jagr een prima seizoen. De ploeg is vier duels op rij ongeslagen en kwam vannacht in actie tegen Columbus Blue Jackets, het team dat na een inktzwarte start de weg omhoog heeft ingezet.

Alhoewel Florida een licht overwicht had werd het een tight game. De Panthers namen in de tweede periode een voorsprong, maar die verdween als sneeuw voor de zon. Ook overtime wees geen winnaar aan, zodat shooutouts het extra punt moest aanwijzen. Barkov werd namens Florida matchwinner en zorgde voor de vijfde zege op rij voor de Panthers.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks

IMG_20151205_070452

Anaheim Ducks is dit seizoen net een jojo. Net als je denkt dat de weg naar boven is ingezet, gaat het weer bergafwaarts en raakt het touw verstrikt. Vannacht kwam San Jose Sharks op bezoek, het team dat sterk begon maar weg is gezakt.

Het duel kenmerkte zich door sterke optredens van Jones en Gibson. Beide netminders keerden alle schoten die op goal werden afgevuurd. Slechts 1x werd de gang naar het net gemaakt in deze wedstrijd. Mike Santorelli maakte na 42 minuten de enige en winnende treffer namens Anaheim. Twee zeer kostbare punten voor de Ducks.

Ook leuk om te lezen