NHL Recaps: Columbus Blue Jackets stunt tegen Nashville Predators

Door

Zes duels om te aanschouwen afgelopen nacht. Stuk voor stuk duels waar de vonken weer van af spatten. Jens DeMuynck en Ed Versteeve vertellen het verhaal.

Columbus Blue Jackets – Nashville Predators

IMG_20151121_082244

Columbus Blue Jackets leerde Nashville Predators een lesje in kansen afwerken. De eerste twee kansen van de Blue Jackets leverden meteen twee doelpunten op! Een betere start kan je als thuisploeg amper wensen. De Predators mochten achtervolgen en verzamelden zo ook een pak kansen, maar doelpunten leverde dat niet op. Integendeel, Columbus breidde hun voorsprong uit tot 4-0 en dat terwijl het aantal kansen (18-38) ferm in het voordeel van Nashville was. Twee heel bruikbare punten voor de Blue Jackets.

Detroit Red Wings – Los Angeles Kings

IMG_20151121_082153-1

Detroit ontving vannacht LA Kings. Bij de Wings keerde Brad Richards terug. De eerste twee goals in de wedstrijd van Tatar (DET) en Carter (LA) waren van een zeer hoog kaliber. De Wings sloegen in de tweede periode het beslissende gaatje naar 3-1. De Kings kwamen terug tot 3-2, maar door uitstekend keeperswerk van Mrazek bleef het daarbij. Mike Green scoorde (eindelijk) zijn eerste goal in het shirt van Detroit.

New York Islanders – Montreal Canadiens

IMG_20151121_082118

Montreal, met Carey Price weer in het doel, ging op bezoek bij New York Islanders. De ploegen maakten er een onderhoudend duel van. De Habs hadden na 20 minuten ijshockey een 3-1 voorsprong te pakken. Iedere keer als New York de voorsprong terugbracht tot één goal sloeg Montreal toe. Uiteindelijk sloten beide ploegen af op een 5-3 uitslag voor de Canadiens waar Jeff Petry twee goals maakte.

Calgary Flames – Chicago Blackhawks

IMG_20151121_090728

De Hawks draaien lekker de laatste tijd onder aanvoering van Parick Kane die al 14 duels op rij punten noteert. Vannacht gingen de Hawks op bezoek in Calgary dat bedroevend presteert.

Twee goals binnen 60 seconden; daar moesten de fans het mee doen. Beide ploegen scoorde eenmaal. Calgary was veruit de betere maar vergat het duel te beslissen in de reguliere speeltijd. In OT sloegen de Flames alsnog toe; Johnny Gaudreau bracht de 2-1 eindstand op het bord.

Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs

IMG_20151121_082206

Een duel tussen twee kleintjes waarin Carolina zowat de hele partij domineerde, maar toch was het wachten op het eerste doelpunt tot in minuut 47. Malone kon uit een onmogelijke hoek toch scoren, Reimer mag zich deze aanwrijven. De Hurricanes leken op weg naar de overwinning, maar daar stak Kadri een stokje voor. Op de powerplay kon hij de 1-1 op de bordjes brengen. De wedstrijd ging uiteindelijk naar shoot outs en daarin bleken de Maple Leafs de betere van de twee te zijn.

Edmonton Oilers – New Jersey Devils

IMG_20151121_075352

Eén van de verrassingen dit seizoen is New Jersey Devils. Onopgemerkt staan zij gewoon tussen de bovenste ploegen. Edmonton speelt verdienstelijk mee, ondanks het ontbreken van superster Connor McDavid.

Leon Draisaitl heeft zich opgeworpen als de nieuwe leider bij de Oilers en liet dat afgelopen nacht opnieuw zien. Hij scoorde de openingstreffer en leverde twee assists af. De Devils werden ouderwets ‘in de pan gehakt’ door een effectief spelend Edmonton. De Oilers wonnen met liefst 5-1 voor eigen publiek.

Ook leuk om te lezen