NHL probeert bewustzijn te creëren onder spelers

Door

De NHL wil het oncollegiale gedrag van spelers in de ijshockey competitie proberen uit te bannen door middel van hoge boetes.

Pittsburgh Penguins-vedette Sidney Crosby klaagde er enige tijd geleden al over in de media. Dit naar aanleiding van zijn hersenschudding die hij opliep in de Winter Classic wedstrijd tegen de Washington Capitals. Mike Knuble gaf Crosby een bodycheck vanuit zijn rug zonder dat er een puck in de buurt was. Gevolg was een hersenschudding en Crosby moest een week rustig vanaf de kant toekijken.

Spelers die te grove charges maken wanneer de puck niet in de buurt is en hun tegenstander het totaal niet kan zien aankomen. Het is gevaarlijk en oncollegeaal. Met deze twee belangrijke argumenten is ook de NHL hard aan het optreden tegen grove onnodige bodychecks die enkel als doel hebben de tegenstander te blesseren.

Zo werd deze week San Jose Sharks speler Scott Nichol voor vier wedstrijden geschorst en kreeg hij tevens een boete ter waarde van 16.344,08 dollar. Hij gaf een enorme bodycheck vanuit een blinde hoek op Phoenix Coyotes-verdediger David Schlemko, die aan het voorval een hersenschudding overhield. De boete is berekend op basis van het gemiddelde salaris van Nichol en de opbrengst wordt gedoneerd aan het Players Emergency Assistance Fund.

Het is een trend dat spelers behoorlijke schorsingen kunnen krijgen met daarbij behoorlijke boetes. Het is een belangrijk middel om spelers bewuster te maken van hun voorbeeldfunctie en het feit dat je het spel binnen het aanvaardbare moet blijven wanneer zij willen winnen.

Foto: dc-cdn.virtacore.com

Ook leuk om te lezen