NHL Player Of The Week: Daniel Alfredsson

Door

New York Islanders v Ottawa Senators

Zoals iedere week heeft SportAmerika ook nu weer een Player of the Week gekozen. Deze keer was het lastig een gedegen keuze te maken. Daniel Sedin was met drie goals en één assist prima op dreef voor Vancouver Canucks, Pittsburgh Penguins’ Evgeni Malkin was met in totaal drie goals -waarvan één gamewinning goal in de derde periode- prima in vorm en ook Pavel Datsyuk van de Detroit Red Wings bracht met drie goals en een assist zijn puntentotaal behoorlijk omhoog. En dat is nog maar een kleine greep uit de spelersprestaties van deze week.

Helden moet je eren
Toch is het deze week een speler geworden die geen goal scoorde, geen assist gaf, geen save maakte, zelfs geen minuut officiële ijstijd heeft gehad. ‘Belachelijk’, ‘idioot’, ‘wat is dit dan voor rare rubriek?’, zal nu mogelijk door menig huiskamer schallen. Rustig mensen, want deze keer is de uitverkiezing een eerbetoon aan een grootheid. Deze week kwam namelijk een einde aan de carrière van een speler die liefst achttien NHL-seizoenen achter zijn naam heeft staan. Hij speelde in totaal 1246 wedstrijden en scoorde daarin 1157 punten. De Player of the Week is… Daniel Alfredsson.

Van rookie tot grootheid
Alfredsson werd in 1994 als een sixth round pick (nummer 133) door de Ottawa Senators aangetrokken. Dat bleek al in het eerste seizoen een gouden keuze, want meteen won hij de Calder Trophy voor beste rookie van de league. Hij droeg in totaal zeventien seizoenen het shirt van de Senators. Dertien van die seizoenen was hij de captain. In 2013 vertrok hij vanuit Ottawa naar Detroit om te gaan spelen voor de Red Wings. Door aanhoudende rugproblemen werd dat niet wat hij er van gehoopt had. Alfredsson kwam deze week terug naar Ottawa en tekende er een ceremonieel contract. Afgelopen donderdag droeg hij tijdens de warm-up voorafgaand aan de wedstrijd tegen de New Jersey Devils nog één maal het shirt van de Senators.

Ottawa nam op grootse wijze afscheid van de Zweed die ‘The Greatest Ottawa Senator of all time’ wordt genoemd. Wat de NHL-redactie betreft is hij na zijn laatste rondjes deze week de welverdiende Player of the Week.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen