VIDEO: Corey Perry goudhaantje met donker randje

Door

Calgary Flames v Anaheim Ducks

Zaterdagnacht om 2 uur staat de belangrijkste wedstrijd tot nu toe op het programma voor de Anaheim Ducks. Dan treden ze aan in Game 7 van de Western Conference Final tegen de Chicago Blackhawks. De ogen van de fans uit Californië zullen vooral gericht zijn op Corey Perry. De 30-jarige ster van de Anaheim Ducks is een man met twee gezichten. Een goudhaantje met een donker randje.

Goudhaantje
Corey Perry werd als 28e geselecteerd in de NHL Draft van 2003. Zijn maatje Ryan Getzlaf werd als 19e geselecteerd in dezelfde Draft. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk en is Perry de winger van Getzlaf.

Op zijn 22e won Perry de Stanley Cup. In 2007 ging voor het eerst de Stanley Cup naar Californië. Mede door 15 punten in 21 wedstrijden van Corey Perry. De chemie tussen Perry en Getzlaf werd niet alleen gebruikt door de coaches in Anaheim. Ook Mike Babcock zag wel brood in de combinatie. Zo pikte Corey Perry ook nog even twee gouden olympische medailles op in Vancouver (2010) en Sochi (2014).

In 2011 was Corey Perry de enige speler die vijftig of meer goals maakte. Daarmee won hij de Rocket Richard Trophy als beste doelpuntenmaker in de NHL.

Een mooie erelijst en dat is ook niet voor niets. Hij is groot (ruim 1.90 cm), sterk en een goaltjesdief pur sang. Het hoeft niet allemaal mooi te zijn. Elke goal telt. Helemaal als het overtime-goals zijn. Nog meer als de goal je team naar de volgende ronde van de play-offs brengt.

Volle snelheid? Check! Saucer pass ontvangen? Check! Geduld? Check! Doelpunt Corey Perry!

De vergelijking met Alexander Ovechkin, maar dan met veel eremetaal, misstaat niet. De loftrompet klinkt vaak voor Ovechkin, terwijl Perry als doelpuntenmaker weinig onderdoet.

De Ducks zijn een ploeg die alles tip-top voor elkaar hebben. Van de spelers, het management tot de materiaalman. Iedereen is volledig gefocust op de taak die hen te doen staan. Dit één-tweetje op volle snelheid tussen Perry en de materiaalman laat dat prachtig zien.

In 2011 maakte hij vijftig goals. Als je tien minuutjes hebt, kan je ze allemaal nog even rustig bekijken.

De Dark Side
Natuurlijk is hij een begenadigd ventje met puck en stick, maar daar houdt het niet op. Hij is misschien wel de meest irritante speler in de NHL. Spelers en fans van de tegenstander kunnen zijn bloed wel drinken. En niet zonder reden…

In de play-offs van vorig jaar liet hij Jeff Carter even kennis maken met de Corey Perry-Special. Het ettertje vult de handschoen van zijn tegenstander met water. Toen mocht het niet baten en wonnen de Kings de serie met de Ducks.

Dat Corey Perry handig is met een stick laat hij ook in Carolina zien. Alexander Semin weet niet wat hem overkomt.

Het werkt alleen niet bij iedereen. De trucs van Perry doen Marian Hossa helemaal niks.

Het blijft niet alleen bij onschuldige pesterijen. Hij heeft inmiddels ook een rap sheet bij de Department of Player Safety van de NHL. In het spelletje gaat hij ook geregeld over het randje.

Deze hit op Jason Zucker leverde hem een schorsing van vier wedsrtijden op.

Een elleboog tegen Claude Giroux leverde hem in een eerdere fase van zijn carrière ook al een schorsing van vier wedstrijden op.

De vraag is of er in 2015 een nieuwe grote prijs bijkomt voor Perry en de Anaheim Ducks? Dan moet zaterdagnacht om 2.00 uur wel eerst nog even worden afgerekend met de Chicago Blackhawks.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Daniel 4 jaar ago

    Leuk stukkie!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen