NHL negeert vermeende Burrows-beet

Door

De Vancouver Canucks en Alex Burrows kunnen opgelucht ademhalen. De NHL zal geen schorsing opleggen naar aanleiding van de vermeende beet die de forward zijn tegenstander Patrice Bergeron van de Boston Bruins in Game 1 van de Stanley Cup final toebracht.

De grappen waren donderdag in het Vancouver-kamp niet van de lucht. ,,Dit is hoe Fransen elkaar nu eenmaal begroeten”, aldus Alexandre Bolduc. ,,Als je respect wilt tonen, stop je je vingers in iemands mond.”

Op de beelden is te zien hoe de behandschoende vingers van Bergeron zich tijdens een schermutseling zich rondom de mond van Burrows bewegen. Bergeron beweert dat Burrows vervolgens toebeet. Burrows ontkent.

Het incident vond plaats onmiddellijk nadat de buzzer het einde van de eerste periode had ingeluid. Bergeron toonde na afloop aan iedereen die het wilde zien bepleisterde vinger, en beloofde antibiotica te zullen slikken om een ontsteking te voorkomen.

Een dag later liet hij weten zijn vizier al weer op Game 2 te hebben gericht. ,,Ik ben er klaar mee, op naar de volgende wedstrijd”, aldus Bergeron na een lichte training op donderdagochtend. ,,We moeten terug in de series zien te raken. Het is aan de league wat ze ermee doen, ik wil er verder niet over huilen.” Burrows werd door de Canucks-organisatie bij de media vandaan gehouden.

De NHL liet donderdag weten dat er geen schorsing zal volgen wegens gebrek aan bewijs. En in Vancouver slaakten ze een zucht van verlichting.

,,We hebben Alex nodig”, aldus Daniel Sedin over zijn lijngenoot Burrows. ,,Hij speelt in iedere situatie, is een belangrijk onderdeel van ons team. Nee, we zijn uiteraard blij dat dit zo is afgelopen.”

Videoclipje van de vermeende beet. Oordeel zelf:

Foto: montrealgazette.com

Ook leuk om te lezen