NHL Draftwatch: Matthews voelt zich snel thuis in Zürich

Door

Auston-Matthews_26_04_15

In NHL Draftwatch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking komen te worden gedraft tijdens de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Net als vorig seizoen kan er een Nederlands talent gedraft worden, al wordt zijn naam minder genoemd dan die van Daniel Sprong vorig seizoen. Bartek Bison speelt voor Prince George Cougars in de WHL.

Na een paar weken in de breedte van de draft te hebben gekeken, is het tijd weer eens te kijken naar de absolute toptalenten in deze draft. Er is aandacht voor de grote drie uit Europa en uiteraard is er in Oranje boven! aandacht voor Bartek Bison.

Auston Matthews

De Amerikaan in Zwitserse dienst heeft weinig tijd nodig gehad om te acclimatiseren in de NLA. Met zes goals en twee assists in zijn eerste acht competitieduels komt hij op een zeer respectabel gemiddelde van een punt per wedstrijd. Voor een 18-jarige speler die in een nieuw land tegen volwassen competitie komt spelen, heel behoorlijk. Zijn goals doen vermoeden dat Matthews zich snel thuis voelt in Zürich.

Matthews kon niet voorkomen dat zijn ploeg al snel werd uitgeschakeld in de Champions Hockey League, in de eerste ronde van de knockout fase was Sparta Praag over twee duels te sterk. Matthews noteerde daarin nog wel een assist. In de Zwitserse beker schreef Matthews in één duel een goal en een assist op zijn naam.

Jesse Puljujärvi

Het Kärpät Oulu van Jesse Puljujärvi ging wel een ronde verder in de CHL en is daarin de volgende tegenstander van Sparta Praag. Puljujärvi speelde in de competitie elf keer mee en noteerde daarin drie goals en drie assists. Daar zat een pareltje bij:

Patrik Laine

Voor Patrik Laine is een noodgedwongen pauze aangebroken. De winger is geblesseerd geraakt. Dit weekend stond het duel tussen de teams van de twee Finse supertalenten op het programma. Tappara Tampere werd echter al vroeg verrast door de blessure van de Ovechkin van Tammerfors. Het kostte de ploeg geen punten, er werd met 6-5 van Kärpät gewonnen. Hoe lang de ploeg Laine echter zal moeten missen, is niet bekend.

De aanvaller was toch aan een goed seizoen bezig met vier goals en twee assists in 10 duels.

Oranje boven!

Waar Auston Matthews niet hoeft te wennen aan zijn nieuwe omgeving, moet Bartek Bison dat nog wel. De Nederlander in de WHL bij Prince George Cougars speelde deze week weer twee duels, twee keer thuis tegen Tri-City Americans. Bison kwam niet met goals of assists op het scorebord, maar viel wel op door een fight in het tweede duel met Brendan O’Reilly. Eind deze week staan er weer twee thuisduels op het programma, beide keren is Kelowna Rockets de tegenstander.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen