NHL Draftwatch: Eichel laat zich zien met McDavid aan de kant

Door

Carolina Hurricanes v Philadelphia Flyers

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Eén speler verdient onze extra aandacht. De Nederlander Daniel Sprong is een mogelijke top pick in de NHL draft 2015. Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

De ploegen

Geen enkele ploeg lijkt zich onderin de NHL neer te willen leggen bij een verloren seizoen. Waar in het begin van dit seizoen de Buffalo Sabres de gedoodverfde favoriet voor de eerste keuze leken, presteren zij nu al enkele weken niet als een laagvlieger. Twee weken geleden werd Columbus Blue Jackets uitgeroepen tot nieuwe favoriet, maar zij wonnen sindsdien al hun wedstrijden. Vorige week was er aandacht voor de langdurige slechte reeks van Philadelphia Flyers, maar ook zij spelen met zeven punten uit de laatste vier wedstrijden duidelijk geen verloren seizoen.

Er zijn twee ploegen over die wel wekelijks ondermaats presteren. In het oosten is dat Carolina Hurricanes. De Hurricanes verloren vijf wedstrijden op rij en staan daarmee onderaan met 19 punten uit 29 wedstrijden. Ook in het westen staat een ploeg op 19 punten, namelijk Edmonton Oilers. Zij speelden echter al 31 wedstrijden en wonnen afgelopen week pas hun eerste wedstrijd tegen een ploeg uit de Western Conference. Het was slechts een kortstondige opleving, want de laatste vier wedstrijden leverden slechts vijf goals op. Die vijf goals leverden, weinig verrassend, vier nederlagen op.

Arizona Coyotes staat nog vijf punten boven de Oilers en de Hurricanes, maar de ploeg pakte in de laatste twaalf duels slechts zeven punten en is daarmee aan een weinig imponerende reeks bezig. New Jersey Devils heeft nog een voorsprong van acht punten op de twee hekkensluiters, maar die ploeg is mede door de goede prestaties van de concurrentie aan een vrije val bezig. De Devils pakten in de laatste tien duels slechts zes punten.

Ook leuk om te lezen