NHL Deadline Trade Update [Recap]

Door

Het was een enerverende week en we hebben jullie iedere ochtend – net op tijd voor de lunch – en live tijdens Deadline Day gisteren op de hoogte gehouden van alle transacties en trades in de NHL. Er waren uiteindelijk een aantal interessante trades en daar blikken we nog even op terug.

Het meest opvallende feit van deze week is dat het meest besproken verhaal uiteindelijk als een nachtkaars doofde. Columbus Blue Jackets aanvoerder en sterspeler Rick Nash vroeg om een trade, GM Scott Howson ging op zoek naar een goeie deal en hij vond die niet naar zijn tevredenheid. Vooral de New York Rangers gingen tot in ‘t laatste uur all-in om Nash te halen, maar dat lukte niet. Het huwelijk tussen Howson, Nash en de Jackets lijkt daarmee voorbij en reken er maar op dat voor het volgende seizoen de wegen van alledrie deze partijen zijn gescheiden.

De meest onverwachte trade werd pas 45 minuten na de deadline duidelijk. Een relatief rustige dag kreeg daarmee een spetterend einde toen de Vancouver Canucks hun talentvolle center Cody Hodgson naar de Buffalo Sabres stuurden voor Zack Kassian. Er gingen ook nog minor league spelers met hen mee, maar deze twee waren de centrale stukken van een echte hockey trade. Kassian hoopt bij de Canucks de rol van een harde grinder met scoring touch te kunnen spelen, terwijl de Sabres het gat in hun depth chart op center vullen met Hodgson, die meer zekerheid voor de toekomst geeft dan de dit jaar zo tegenvallende Ville Leino.

Meest actief waren de Nashville Predators, die hun line-up de laatste weken verstevigden door in twee verschillende trades eerst verdediger Hal Gill en daarna winger Andrei Kostitsyn naar Music City, Tennessee te halen. Andrei’s broer Sergei (foto) speelde al bij de Predators en toen hen duidelijk werd dat Rick Nash geen interesse had, kozen ze ervoor om Andrei toe te voegen aan hun top 6.

Nu het team zo sterk is aangevuld met spelers die ze nog nodig hadden, konden de Predators nog wel eens meer dan voorheen voor rumour gaan zorgen in de playoffs. Bridgestone Arena is daarmee de komende maanden nog zeker weten een place-to-be.

Een Blue Jackets trade rond een topspeler die wel doorging was ‘t vertrek van Jeff Carter. Carter werd in de zomer van 2011 getrade naar Columbus uit Philadelphia, die ook zijn maatje Mike Richards naar Los Angeles stuurden. Of die shake-up van hun kleedkamer heeft gewerkt moet nog blijken, maar dat Carter in Columbus ongelukkig was werd al vlug duidelijk. Op voorspraak van buddy Richards hebben de LA Kings daarom de jonge verdediger Jack Johnson en een 1st round pick naar Columbus gestuurd om sniper Carter uit zijn lijden te verlossen.

Alle overige trades van Deadline Day kun je vinden op onze Live Blog en de artikelen van afgelopen week waar onder dit artikel automatisch naar wordt verwezen. En met de markt gesloten, komen gelukkig ook de playoffs weer dichterbij. Wij hebben er zin in!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen