NHL Deadline Trade Update [6 Days Left]

Door

We zijn vandaag, dinsdag 21 februari 2012, nog slechts zes dagen verwijderd van de NHL trade deadline voor dit seizoen. Het is vaak een van de meest chaotische en veelbesproken weken tijdens het lange NHL-seizoen. Sport Amerika wil er zeker van zijn dat jij als ijshockeyfan helemaal op de hoogte bent van de belangrijkste trades en meest hardnekkige geruchten. Jules Zane en Jeroen Veenstra praten je daarom tot aan de deadline iedere dag rond lunchtijd helemaal bij over de laatste transacties in de National Hockey League.

—–

Minnesota heeft hun grinding center Kyle Brodziak bij laten tekenen voor drie jaar met een salary cap hit van $2,83 miljoen dollar per jaar. De 27-jarige Canadees manifesteerde zich eerder dit jaar als een hardwerkende motor voor de Wild en als uitstekende forechecker. Er was volgens de geruchtenmolen enige interesse in hem, maar nu de ploeg uit Saint Paul langzaam wegzakt in de standings is ‘t niet onverstandig om alvast te werken aan de komende seizoenen. Het bij elkaar houden van geliefde spelers in je kleedkamer is dan alvast een goed begin. Brodziak scoorde dit seizoen vooralsnog 15 goals en gaf 14 assists in 59 wedstrijden.

Overigens is niet iedereen even zeker van zijn stek in Minnesota. Marek Zidlicky, de ervaren Tsjechische verdediger, werd eerder deze week gevraagd of hij er voor open stond om zijn no-trade clause op te geven als er een trade naar een playoff contender op tafel zou komen. Zidlicky ging volgens bronnen akkoord, maar de trade kwam er tot nu toe niet, al is er wel enige interesse van onder andere de New Jersey Devils.

—–

Wie op zoek is naar een ervaren back-up goalie vindt vandaag Ty Conklin van de Detroit Red Wings op waivers. Hij is vooralsnog bezig aan een zeer ondermaats seizoen als tweede man achter Jimmy Howard en hij won slechts 3 van zijn 8 starts dit jaar. Joey MacDonald veroverde daarom de laatste paar weken Conklin’s baantje en drie goalies op je actieve roster is gewoon teveel. We zullen later vandaag horen of Conklin door een team op zoek naar een back-up of 3rd goalie hem op heeft gepikt.

—–

New Jersey Devils-verdediger Adam Larsson (foto) is door zijn ploeg op de IR-list geplaatst. Larsson is sinds een hit van PK Subban in de wedstrijd tegen de Montreal Canadiens op 2 februari geblesseerd aan zijn rug en lijkt zeker de gehele maand maart nog geblesseerd te zijn. Als vervanger is vooralsnog Peter Harrold uit de AHL opgeroepen.

Larsson speelde dit seizoen 48 wedstrijden en scoorde daarin 2 doelpunten en 14 assists. Hij werd afgelopen zomer als 4th overall pick gedraft door de Devils en was ook uitgenodigd voor het All-Star weekend. Ook daar moest de Zweed verstek laten gaan door dezelfde hardnekkige blessure.

Uiteraard is de keuze om meer cap space te creëeren met Larsson op IR een duidelijk teken dat de Devils de markt op willen voor een D-man. Zoals gezegd, Marek Zidlicky zou een zeer waarschijnlijk doelwit kunnen zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen