NHL Deadline Trade Update [3 Days Left]

Door

We zijn vandaag, vrijdag 24 februari 2012, nog slechts drie dagen verwijderd van de NHL trade deadline voor dit seizoen. Het is vaak een van de meest chaotische en veelbesproken weken tijdens het lange NHL-seizoen. Sport Amerika wil er zeker van zijn dat jij als ijshockeyfan helemaal op de hoogte bent van de belangrijkste trades en meest hardnekkige geruchten. Jules Zane en Jeroen Veenstra praten je daarom tot aan de deadline iedere dag rond lunchtijd helemaal bij over de laatste transacties in de National Hockey League.

—–

De kogel is door de kerk en we hebben een van de grootste trades van deze week: Columbus stuurt Jeff Carter naar de LA Kings in ruil voor Jack Johnson en een 1st round pick. Een trade die al enige tijd in de lucht hing, omdat het lange contract van Carter veel teams deed terugdeinzen, maar voor de Kings interessant was, omdat ze hiermee binnen een half jaar de twee boezemvrienden van Philadelphia weer verenigd hebben. Afgelopen zomer was er tenslotte de schokkende middag waarop Mike Richards (foto, rechts) en Jeff Carter (foto, midden) beiden weg werden getrade van de Flyers. Nu zien ze elkaar terug in Los Angeles en dat is toch wel een zeer bizar scenario. Echter, Carter wilde per se weg uit Columbus, was er doodongelukkig en veel meer dan een goede, jonge verdediger en een hoge draft pick kon GM Scott Howson er waarschijnlijk niet voor krijgen. Als je dus terugkijkt, blijkt Columbus voor Jack Johnson en een 1st eigenlijk o.a. Voracek en de pick die Sean Couturier werd, te hebben opgegeven. Auw. Het mag een mirakel heten als Howson na dit seizoen nog zijn baan als GM van de Blue Jackets heeft.

—–

Het was eergisteren nog niet helemaal duidelijk of het nieuwe contract van Todd Bertuzzi (foto) al getekend was. Nu is dat in ieder geval wel officieel en de Red Wings aanvaller krijgt voor 2 jaar in totaal $4.15 mln dollar, wat een cap hit van $2.075 mln dollar oplevert. Niet te duur, voor een speler die uitstekend uit de voeten kan op verschillende lijnen. Big Bert is inmiddels alweer 37 jaar oud, dus de kans is groot dat hij zijn laatste contract heeft getekend.

—–

Er is een hoop actie geweest rond goalies de laatste weken. Minnesota twijfelt of ze Harding moeten traden, Columbus haalde de rechten voor McElhinney en nu proberen de Islanders in ieder geval te voorkomen dat Evgeni Nabokov op de markt komt. Zij hebben hem twee verschillende contracten aangeboden, voor één en voor twee jaar, en de Russische veteren goalie heeft toegezegd ze serieus te zullen overwegen. Interessant, want hij zou bij een ploeg die vooral nog een goalie missen prima zaken kunnen doen. Nadelig voor de Rus is zijn imago als choker. Hij kwam met de Sharks nooit echt ver in de playoffs en dat werd hem meer dan eens in zijn schoenen geschoven.

—–

Tampa Bay Lightning heeft Tim Wallace via waivers overgenomen van de New York Islanders. Hij speelde bij de Islanders een rol in de marge met slechts 1 assist in 31 gespeelde wedstrijden. Opvallend: Die ene assist leverde de forward eerder dit seizoen uitgerekend tegen de Tampa Bay Lightning. Wallace werkte in zijn carrière voornamelijk wedstrijden af in de AHL. Voor de Wilkes-Barre Scranton Penguins speelde de Amerikaan 328 wedstrijden, waarin hij 84 goals maakte en 157 assists.

—–

Met het einde van de geruchten omtrent Tuomo Ruutu komt de naam van een andere forward veelvuldig in beeld. En dat is de naam van Ales Hemsky. Zijn puntengemiddelde lag sinds de NHL Lockout ongeveer rond een punt per wedstrijd, maar dit seizoen is de Tsjech behoorlijk uit vorm met slechts 26 punten in 46 wedstrijden. De winger miste dit seizoen al enkele wedstrijden en ook in de twee voorgaande seizoenen miste hij vele wedstrijden door blessures. Zijn blessureleed lijkt dan ook zijn tegenstander voor een trade. Hemsky werd als 13de gedraft in de Draft van 2001.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. pieter 8 jaar ago

    leuke site wat ik echter mis is het college ijshockey

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen