NHL Awards voor seizoen 2010-2011 uitgereikt

Door

Afgelopen woensdag vond in het Pearl Theater in Las Vegas het jaarlijkse gala plaats waarin de Awards voor het seizoen 2010-2011 werden uitgereikt. En er waren een aantal verrassingen te bespeuren, zoals bij de prestigieuze Hart Memorial Trophy voor de MVP van het reguliere seizoen.

Deze prijs ging namelijk niet naar Daniel Sedin van de Vancouver Canucks, maar naar Corey Perry, de forward van de Anaheim Ducks. Zijn verkiezing was verrassend te noemen omdat Sedin tijdens het seizoen de meeste punten bij elkaar had geschoten. Hiervoor kreeg hij overigens wel de Ted Lindsay Award, de prijs voor MVP gekozen door de spelers, en de Art Ross Trophy voor het hoogste puntenaantal van het seizoen.

Maar de hoofdprijs moest hij dus laten aan Perry, die deze uitverkiezing waarschijnlijk vooral te danken had aan zijn eindsprint. Dankzij zijn negentien goals in de laatste zestien wedstrijden bereikte hij de magische grens van vijftig goals in een seizoen en loodste hij tevens zijn team naar de play-offs.

De emotionele Perry was zelf ook bijzonder verrast over zijn zege in deze categorie: „Je weet echt niet wat je moet verwachten als je hier binnenkomt en dan hoor je ineens je eigen naam. Dat kwam echt als een verrassing.”

Naast de twee prijzen voor Sedin kregen de Canucks nog meer pleisters op de wonde na het verlies van de Stanley Cup van vorige week. Zo won Ryan Kesler de Selke Trophy voor beste verdedigende aanvaller, kreeg de goalie-tandem Roberto Luongo en Cory Schneider de William Jennings Trophy voor de minste tegendoelpunten gedurende het seizoen en werd general manager Mike Gillis uitgeroepen tot General Manager of the Year.

„Natuurlijk is dit ook leuk,” aldus een nog steeds teleurgestelde Gillis. „Ik waardeer deze prijs dan ook zeer, maar ik zou hem zo in willen ruilen voor de Stanley Cup.”

Zoals verwacht ging de Vezina Trophy naar Tim Thomas die hiermee dus net als voor de play-offs ook voor het reguliere seizoen werd uitgeroepen tot beste goalie. Hij liet hierbij zijn concurrent van de play-offs, Roberto Luongo, achter zich.

De Norris Trophy voor beste verdediger ging, enigszins verrassend, niet naar Zdeno Chara. De boomlange captain van de Boston Bruins moest de ervaren rot Nicklas Lidstrom van de Detroit Red Wings namelijk voor zich dulden. Lidstrom behaalde hiermee zijn zevende Norris Trophy uit zijn carrière en daarmee staat hij tweede op de eeuwige ranglijst achter de befaamde Bobby Orr die er acht won in zijn loopbaan.

De Jack Adams Award voor de coach die de meeste invloed heeft gehad op het succes van zijn team, ging naar Dan Bylsma van de Pittsburgh Penguins. Bylsma leidde zijn team namelijk naar een zeer respectabel puntenaantal van 106 in het seizoen terwijl hij voor een groot deel van dat seizoen zijn grootste sterren Sidney Crosby en Evgeni Malkin moest missen. In de ogen van de NHL Broadcasters’ Association bleef hij met deze prestatie Alain Vigneault van de Canucks net voor.

Bekijk hier een uitgebreide lijst van alle Award-winnaars.

Foto: broadstreetbuzz.com

 

Ook leuk om te lezen