NHL All-Star selectie bekend gemaakt

Door

Donderdagavond werd devoltallige selectie voor de All-Star game in de NHL bekend. Jonathan Toews en Duncan Keith beide spelend voor de Chicago Blackhawks en ook Sidney Crosby, Chris Letang, Evgeyni Malkin en Marc-Andre Fleury (allen Penguins) waren al geselecteerd door stemmen van de fans. In aanvulling op deze zes spelers werden nog eens 36 spelers geselecteerd door deskundigen van de NHL.

De twee hofleveranciers voor de All-Star game zijn de Chicago Blackhawks en de Pittsburgh Penguins. Beide teams leveren vier spelers. Naast de twee fan picks Toews en Keith werden Patrick Kane en Patrick Sharp aan het team toegevoegd. De Penguins hadden al 4 spelers uit de fan-vote en daar bleef het bij. De Vancouver Canucks leverder 3 spelers in de persoon van de Zweedse tweeling Henrik en Daniel Sedin en hun teamgenoot Ryan Kesler.

De Anaheim Ducks, Atlanta Thrashers, Boston Bruins, Carolina Hurricanes, Dallas Stars, New York Rangers, en Tampa Bay Lightning leveren allen 2 spelers. Er zijn in totaal 20 spelers die voor het eerst een All-Star zullen meemaken.

Eén van hen is aanvaller en scherpschutter van de Tampa Bay Lightning Steven Stamkos. Ook het Russische wonderkind Alex Ovechkin zal meedoen wanneer de sterspelers in de NHL in Carolina hun jaarlijkse ‘vriendschappelijke’ potje spelen.

Saillant detail is dat dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen wedstrijd zal plaatsvinden tussen een East en een West team. Er zullen captains voor 2 teams worden aangewezen die vervolgens uit de 42 spelers hun eigen ”dreamteam” mogen samenstellen. Het kan dus zomaar zijn dat de broers Sedin samen spelen maar zeker ook dat ze het tegen elkaar op moeten nemen. De Zweedse Sedin tweeling hebben het echter zelden tot nooit tegen elkaar opgenomen, met name ook omdat ze samen een uitermate goed duo vormen dat je niet zomaar uit elkaar wil halen. Of de captains van de All-Star game hier ook zo over denken zal nog moeten blijken.

Foto: sfexaminer.com

Ook leuk om te lezen