NHL 3-on-3: The Kid en de bof, eindhalte Toronto/Calgary en hockey in Vegas

Door

2014 NHL Awards - Inside
In Las Vegas wordt een seizoenkaart-drive gehouden om de interesse te polsen voor een NHL team. Een goed idee? Volgen er andere steden?

JV: Financieel zal een NHL-franchise in Las Vegas een aanwinst zijn, is de verwachting. Het is wel goed dat men daarbij niet over één nacht ijs gaan. Als de fans wegblijven, blijft het geld ook weg. Ik ben heel benieuwd, want ik denk dat een franchise in Las Vegas een welkome aanvulling is op de al aanwezige ploegen in de NHL. Mijns inziens mag ook Seattle direct zo’n enquête gaan beginnen en ik zie dit ook wel gebeuren.

BR: Een briljant idee! Ga eerst maar eens kijken of de bevolking in de regio geïnteresseerd is. De mogelijke eigenaren hebben al aangegeven geen stadion vol Maple Leafs en Canucks shirts te willen. Voor supporters van die clubs is het goedkoper om een weekend Las Vegas te combineren met een wedstrijd, dan een kaartje in de eigen stad te kopen. Een gezonde franchise kan niet afhankelijk zijn van fans van bezoekende clubs. Eerst de interesse polsen is erg verstandig. Ik zou verder pleiten voor nog een ploeg in het westen, waarmee de verdeling oost-west op 16-16 komt. Seattle lijkt mij de meest logische kandidaat. Maar ook daar zou een inventarisatie onder de locals aan te raden zijn.

AA: Prima idee. Je hoeft geen genie te zijn om te weten dat Las Vegas economisch gezien een ideale plek kan zijn voor een nieuwe franchise. Toch wil je als betrokken partij zeker weten dat er ook animo is vanuit de lokale bevolking. Als blijkt dat ook inwoners van Las Vegas en omstreken een nieuw NHL team in hun stad wel zien zitten, dan zou ik als NHL en investeerders(groep) zijnde geen seconde meer twijfelen. Wat betreft de vraag of er nog andere steden volgen; als de expansion in Vegas doorgaat zou je haast denken van wel. Met nog een extra team in West zou de verdeling tussen het oosten en westen weer op een gelijk aantal van zestien teams komen. Welke stad het zal zijn, durf ik alleen niet te zeggen…

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen