NHL 3-on-3: The Kid en de bof, eindhalte Toronto/Calgary en hockey in Vegas

Door

Pittsburgh Penguins v New York Islanders

Is de uitbraak van de bof in de NHL serieuzer nu sterspelers als Crosby betrokken raken?

JV: Serieuzer nee, een virus is een virus en dit dient altijd serieus opgepakt te worden. Het vergroot wel de aandacht voor het virus en zal ook leiden tot extra maatregelen. Dat vind ik al te laat. Er hadden direct maatregelen genomen moeten worden. Wat de Red Wings nu doen, met het aanbieden van vaccinaties voor de spelers, vind ik een goede maatregel. Alleen had het de clubs gesierd als zij dit allemaal zouden hebben gedaan, in een eerder stadium. Voorkomen is beter dan overkomen.

BR: Het krijgt natuurlijk wel veel meer aandacht als een sterspeler iets mankeert ten opzichte van een waterdrager. Je ziet het ook bij hersenschuddingen en “headshots”. Het is een logische reactie. Maar wat kan de NHL doen? Bijna alle spelers in de NHL zijn als kind ingeënt. Crosby heeft zelfs vóór vertrek naar Sochi nog een extra inenting gekregen. De medische wereld staat voor een raadsel waarom deze ziekte alsnog bij gezonde jonge mannen optreedt. Dat een sportbond het dan ook niet weet, kan ik ze niet kwalijk nemen.

AA: Waarom zou de aanpak hiervan opeens serieuzer moeten zijn dan voorheen? Ik ga er vanuit dat de NHL dergelijke kwesties sowieso heel serieus neemt. Als dat al die tijd niet het geval was en het recente nieuws over ‘posterboy’ Crosby de reden is geweest dat men de bof nu wél aan gaat pakken, dan zou ik dat belachelijk vinden. Een mens is een mens, of het nou een superster of een sporadisch spelende bankzitter betreft.

Ook leuk om te lezen