NFL weekoverzicht: Off-season troubles

Door

Miami Police Set Up DUI Checkpoint For Holiday Drivers
Het is off-season en dus komen diverse NFL-sterren in de problemen. Ray Rice (Baltimore Ravens) kwam wel heel negatief in het nieuws en ook Seahawks’ running back Marshawn Lynch moest zich verantwoorden voor de rechter. We blikken terug en nemen kort de overige headlines door.

Problems
De in Seattle populaire running back Marshawn Lynch stond vandaag voor de rechter omdat hij in juli 2012 werd opgepakt voor rijden onder invloed. Om er maar vanaf te zijn ging Lynch akkoord met een veroordeling voor ‘roekeloos rijden’ en vermijdt daarmee een publiek proces. De topspeler van de Seahawks staat bekend om zijn desinteresse voor de pers en zal blij zijn verdere vervolging te ontwijken. Een schorsing vanuit de NFL lijkt nu onwaarschijnlijk.

Jacksonville Jaguars v Baltimore RavensDe Baltimore Ravens zitten ondertussen flink in hun maag met een andere running back. Ray Rice werd deze week opgepakt en er rijzen vraagtekens over de toekomst van Rice in Baltimore. Aankomende dinsdag staat hij voor het gerecht en de NFL kijkt over de schouder van de rechter mee. Het zou goed kunnen dat Rice een pittige disciplinaire straf krijgt wat de Ravens weer voor een moeilijke beslissing stelt. Rice behouden levert hoe dan ook negatieve aandacht op en het team moet het wellicht doen met een speler die geschorst wordt. Rice wegsturen betekent een negatief effect op het salarisplafond, wat gevolgen heeft voor de plannen van general manager Ozzie Newsome. Zaterdag geeft hij een persconferentie op de NFL Scouting Combine en weten we vast meer.

Er is ook goed nieuws uit Baltimore te melden. Terrell Suggs lijkt een ‘Raven voor het leven’ te worden met een contractverlenging voor vier jaar. De outside linebacker draagt het paars en wit al sinds 2003 en wil ook niet meer anders. Door het nieuwe contract komt er ongeveer vijf miljoen dollar  salarisruimte vrij  voor de Ravens. In 2011 was Suggs nog NFL Defensive Player of the Year en hij wordt gezien als één van de topverdedigers in competitie.

Terug naar de problematiek die we off-season noemen. Washington Redskins tight end Fred Davis is opgepakt voor rijden onder invloed. De arrestatie volgt een dag nadat de NFL hem schorste voor het gebruik van verboden middelen. Hij staat er dus niet goed op. Ook oud-spelers komen vaak in de problemen. Darren Sharper (o.a. ex-Green Bay Packers) wordt verdacht van het drogeren en verkrachten van twee vrouwen. De voormalige safety maakte dertien jaar lang furore in de NFL en won in zijn laatste seizoen (2010) de Super Bowl met de New Orleans Saints.

Overig nieuws:

  • Het sportagentschap van rapper Jay Z blijft groeien. Roc Nation Sports heeft namelijk in New York Giants wide receiver Hakeem Nicks een nieuwe cliënt van formaat. Nicks wordt overigens free agent en zou dus wel eens kunnen vertrekken uit de stad waar ook het kantoor van Jay Z staat.
  • Seattle Seahawks general manager John Schneider is vooralsnog niet van plan de franchise tag te gebruiken. Die zou kunnen worden gebruikt voor spelers als wide receiver Golden Tate, kicker Steven Hauschka en defensive lineman Michael Bennett. De Super Bowl kampioen hoopt uiteraard op hernieuwde contracten met deze drie topspelers.
  • Het zat de Jacksonville Jaguars niet mee tijdens het reguliere seizoen. Doordat de Houston Texans een zeldzaam slecht seizoen draaiden heeft de franchise uit Florida niet de eerste keuze tijdens de draft. Daarnaast kreeg één van hun weinige topspelers, Justin Blackmon, een schorsing vanwege het gebruik van verboden middelen. De Jags rekenen niet meer op zijn terugkomst volgend seizoen, maar wanneer Blackmon wel terugkeert ziet general manager David Caldwell dit als een luxepositie.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen