NFL: Vooruitblik seizoen 2011/2012 (8)

Door

In de draft werden maar liefst zes quarterbacks gekozen in de eerste twee ronden. Omdat teams dankzij de lockout niet de kans hebben gehad om de belangrijkste positie te verbeteren in free agency. Toch zijn er een aantal franchises die na de draft nog steeds met een groot vraagteken zitten op de quarterback positie.

De Arizona Cardinals, bijvoorbeeld, kozen met hun eerste selectie in de draft voor Patrick Peterson (foto). Peterson zal de verdediging van de Cardinals direct verbeteren, maar wie er volgend seizoen in Phoenix achter de center plaats zal nemen weet niemand.

In Miami was Chad Henne vorig jaar alles behalve indrukwekkend, maar zonder free agency is het de enige optie die de Dolphins hebben. Seattle zit met het vertrek van Matt Hasslebeck ook zeer dun in de quarterbacks. Coach Pete Carrol heeft alleen Charlie Whitehurst tot zijn beschikking en ook de Redskins zitten na het mislukte Donovan McNabb experiment zonder franchise-spelverdeler.

Al deze teams hopen op een spoedige oplossing van het arbeidsconflict dat de NFL momenteel plaagt. Onder de regels van de lockout mogen er geen trainingskampen worden georganiseerd. Het worst-case-scenario voor deze NFL teams is dan er ook dat er op de valreep van het nieuwe seizoen tóch overeenkomst wordt bereikt.

Toch zullen er een aantal opties voor handen zijn voor deze franchises wanneer de lockout wordt opgeheven. Kevin Kolb van de Philidelphia Eagles zal bijvoorbeeld niet langer genoegen nemen met een plaats achter Michael Vick en de Eagles lijken bereid om hem te laten gaan.

Kolb tekende vorig jaar een contractverlenging en staat in 2011 12.5 miljoen dollar te wachten. De Eagles vinden dat teveel voor een reserve, dus Kolb zal niet al te moeilijk los te weken zijn.

Kolb zat jaren op de bank achter Donovan McNabb en werd opgeleid in een West Coast Offense. Het is vooral die ervaring met dat systeem, dat hem zo interessant maakt voor Seattle en Washington, die eenzelfde systeem hanteren.

Maar in Seattle kijkt men ook met argusogen naar de situatie in Cincinnati. Carson Palmer (foto) wil daar vertrekken en de Bengals hebben met Dalton al zijn opvolger in huis. Carrol werkte jaren succesvol samen met Palmer bij USC en de 31-jarige Palmer zal daarom niet al teveel aanpassingstijd nodig hebben in Seattle.

In Arizona hoopt men op een andere quarterback uit de AFC North. Marc Bulger houdt de bank warm in Baltimore, maar heeft genoeg NFL ervaring om in aanmerking te komen om de erfenis van Kurt Warner op zich te nemen. John Skelton, Max Hall en Derek Anderson bleken afgelopen seizoen niet geschikt en Bulger zou wat stabiliteit aan de positie bieden.

Ster wide receiver Larry Fitzgerald heeft echter al aan gegeven dat hij hoopt in de toekomst in Arizona passes te gaan vangen van Kevin Kolb. De keuze zou ook in Arizona nog op Kolb kunnen vallen, maar de Cardinals schijnen al een overeenkomst te hebben met Bulger.

In Washington hoopt men na Albert Haynesworth een andere voormalige Titan met gedragsproblemen te binden. Vince Young, die vorig seizoen al ruziend met coach Fisher de deur werd gewezen, is het type grote naam waar Redskinds-eigenaar Dan Snyder enthousiast van wordt. De andere optie in de hoofdstad is om aan het seizoen te beginnen met Rex Grossman, maar dat lijkt coach Shanahan niet aan te durven.

Ook de Dolphins zien in Young, ondanks zijn geschiedenis, een goede versterking. Chad Henne krijgt al jaren kans op kans in Miami maar heeft niet weten te overtuigen. De run-first Dolphins zouden met Young een quarterback binnen halen die naast een onmiddelijke verbetering in de passing game ook een goede optie zou zijn in de running game. Met de mobiliteit van Young zou men in Florida wel raad weten.

Ook leuk om te lezen