NFL: Vooruitblik seizoen 2011/2012 (7)

Door

Afgelopen nacht was de eerte ronde van de 2011 NFL draft. 32 van de meeste getalenteerde college spelers hebben inmiddels onderdak gevonden en daar zaten zeker een paar verrassende namen tussen.

Dat wil ook zeggen dat er een aantal verwachte namen niet tussen zit. Deze jongens zijn enkele van de beste nog beschikbare spelers.

Bowers
Da’Quan Bowers (foto) gold lange tijd als één van de meest veelbelovende spelers die zich in had geschreven voor de draft die gisteren van start ging. Vandaag, nadat (vrijwel) elk NFL team één keer heeft gekozen, is Bowers nog steeds beschikbaar.

Zijn 15.5 sack maakten hem de meest gevreesde defensive end in de NCAA. Hij leek niet te stoppen. Maar halverwege oktober blesseerde Bowers zijn knie. Hij maakte het seizoen af, maar moest in januari een kijkoperatie ondergaan.

Sindsdien zijn de evaluaties steeds voorzichtiger geworden. Clemens werd oorspronkelijk gezien als een zekere top vijf selectie. De gedachte dat hij tien mensen voor zich zou moeten dulden werd weggelachen. Team officials vallen over elkaar heen om te zeggen dat het niet de blessuregevoeligheid van Bowers is die hen doet twijfelen. Maar wat is het dan?

“Microfracture”. Dáárom zit Bowers nog te wachten op een telefoontje van zijn zaakwaarnemer. Het woord was nergens en opeens was het overal. Microfracture. Of beter gezegd, microfracture surgery. Nóg een operatie dus.

Hoe langer Bowers beschikbaar blijft, hoe kleiner de gok wordt voor een NFL team om hem toe te voegen. Bowers was vorig jaar verschrikkelijk goed. Lang, sterk, een enorme motor. 15.5 sack. Er moet toch één team zijn dat het gokje durft te wagen. Bowers zal geen directe versterking zijn maar áls hij weer fit raakt is het voor geen enkele tackle een pretje om tegenover hem te staan.

Mallet

In de aanloop naar de draft zweefde Mallet in en weer uit de discussie over wie de beste quarterback in de draft zou zijn. Inmiddels hebben Newton, Locker, Gabbert en Ponder al een nieuw huis gevonden en is Mallet nog steeds beschikbaar. Mallet heeft geen kapotte knie maar heeft een ander probleem dat NFL teams (soms) mijden als de pest. Character issues.

Mallet zou geen leider zijn, zou niet volledig met zijn hoofd bij het football zitten en als je die stempel eenmaal draagt moet je wel héél erg goed zijn om nog van die reputatie af te komen (of beter gezegd, zo getalenteerd zijn dat de teams het niet zo dwars zit dat je af en toe een keertje dronken achter het stuur stapt.)

Mallet zit daarom nog steeds te wachten op een telefoontje van één van de vele teams die hem dus al een keer links heeft laten liggen. Alleen Oakland heeft nog niet gekozen en laat Oakland nou net het type club zijn dat een deukje hier en daar niet zo erg vind, als je maar héél erg hard kan gooien.

Dalton
De oud Wolverines én Razorbacks quarterback heeft daarnaast nog geduchte concurrentie van Andy Dalton, die in de dagen voor de draft steeds meer mensen wist te overtuigen van het feit dat hij wel eens de beste all-round quarterback in de draft was.

Goed, Dalton is niet zo atletisch als Newton en niet zo sterk als Gabbert maar is wel een precieze, volwassen jongen. Daar houden General Managers wel van.

De 33ste selectie
Momenteel zijn de Patriots in het bezit van de 33ste selectie, ofwel de eerste selectie van de tweede ronde.

Door de recentelijk vernieuwde opzet van de draft, waarbij de eerste ronde op de eerste dag wordt afgewerkt en de tweede en derde ronde een dag later volgen, is de 33ste selectie erg in trek.

Alle teams hebben kunnen zien wie er nog beschikbaar zijn na hun eerste selectie en hebben nog eens rustig na kunnen denken over wij ze nog echt héél graag willen hebben.

Foto: cdn.bleacherreport.net

Ook leuk om te lezen