NFL: Vooruitblik seizoen 2011/2012 (5)

Door

Elk jaar worden de NFL franchises met een moeilijke keuze geconfronteerd. Kiezen ze in de eerste ronde voor een speler die ze hard nodig hebben, of voor de beste nog beschikbare speler.

Voor de ploeg die als eerste kiest, dit jaar de Carolina Panthers, gaan die twee keuzes samen. Dinsdag gaven we je een overzicht van de eerste zestien ploegen, vandaag kijken we naar wat de teams in de tweede helft van de draft nodig gaan hebben.

17. New England Patriots (selectie verkregen van Oakland): Het blijft de vraag of New England deze selectie ook daadwerkelijk zal gebruiken. Als er boden komen van teams die na de Patriots selecteren zal Belichik luisteren. De laatste drie drafts waarin de Patriots in de eerste ronde selecteerden versterkten zij de verdediging, en dat zal ook dit jaar het geval zijn. De Pats zijn al jaren op zoek naar een goede pass rusher en zullen één van de vele beschikbare defensive ends kiezen.

18. San Diego Chargers: San Diego heeft al jaren een talentvol team, maar komen steeds net tekort in de playoffs. De rest van de divisie boekt vooruitgang, en dus moet San Diego op gaan passen. De mogelijkheden van San Diego om een serieuze gooi naar de Superbowl te doen verminder met het jaar en Coach Norv Turner moet vooral zijn linebacker corps dringend verjongen.

19. New York Giants: Niet al te lang geleden was de verdediging van de Giants één van de meest gevreesde in de NFL. Maar na het pensioen van Anotnio Pierce leunen de Giants volledig op de negenentwintig jarige Osi Umeniyora voor hun pass rush. Een linebacker die meteen in zou kunnen schuiven voor de vertrokken Pierce óf een defensive tackle die wat aandacht van Umeniyora zou kunnen aflijden is gewenst in de Big Apple.

20. Tampa-Bay Buccaneers: Tampa was vorig jaar een fris spelende verrassing onder leiding van Josh Freeman. De Bucs zijn jong, agressief en moeten deze draft aangrijpen om hun verdediging te versterken. Freeman was uiterst effectief vorig seizoen maar de Bucs moeten een manier vinden om hem zo snel mogelijk weer op het veld te krijgen. Een goede cornerback of safety is in deze fase waarschijnlijk niet beschikbaar, dus als Tampa waar voor zijn selectie wil is men beter af met een defensive end.

21. Kansas City Chiefs: de Chiefs moeten zichzelf twee vragen stellen. Is Matt Cassell de quarterback waarmee ze vooruit willen én is de 21ste plek te hoog om één van de quarterbacks ná Newton en Gabbert te selecteren? Als men doorgaat met Cassell is het noodzaak om hem meer tijd in de pocket te gunnen en is een offensive lineman de uitkomst in Kansas City.

22. Indianapolis Colts: Door het aflopen van het contract van Peyton Manning en de onzekerheid die voortkomt uit het aflopen van de CAO is Indy er veel aan gelegen om hun quarterback gelukkig te houden. De laatste jaren was Manning vaak hevig in discussie aan de zijlijn met zijn offensive line. Een investering voor de guard posititie of misschien zelfs een nieuwe left tackle om Peyton te beschermen zou de Colts in een goede positie plaatsten om hun quarterback te behouden.

23. Philidelphia Eagles: De Eagles leken lang op weg om de NFC te vertegenwoordigen in de Superbowl vorig seizoen. De nederlaag tegen Green Bay maakte één ding duidelijk en dat is dat de Eagles hulp nodig hebben in de secondary. Asante Samuel is niet meer de cornerback die hij ooit was en het vertrek van Brian Dawkins vorig seizoen heeft een gat achtergelaten dat op de drieëntwintigste plek in de draft gevuld zou kunnen worden.

24. New Orleans Saints: De Superbowl winnaar van 2010 heeft zijn selectie redelijk intact kunnen houden. Het belangrijkste vetrek na de Superbowl winst bleek linebacker Scott Fujita, en omdat de Saints elk seizoen twee keer tegenover de opgebloeide Bucanneers staan kunnen ze wel wat defensieve hulp gebruiken. Een linebacker zou prioriteit moeten hebben voor de Saints, maar de kans is groot dat ze iemand zoeken om het leven van Josh Freeman zuur te maken. Een defensive tackle die de mobiele Freeman in zou kunnen dammen zou het New Orleans gemakkelijker maken in de ontmoetingen tegen de divisie rivalen uit Florida.

25. Seattle Seahawks: de Hawks zijn verreweg het zwakste team dat zo laat in de draft selecteert. Pete Carroll’s team haalde nipt de playoffs ten koste van St. Louis, dat daardoor maar liefst elf plaatsen eerder aan de beurt is. De quarterback situatie is onzeker door de contractsituatie van Matt Hasslebeck, maar of Seattle op dit punt in de draft een veelbelovende quarterback weet te vinden is onwaarschijnlijk. Een solide safety zou van pas komen mocht Seattle niet voor een quarterback gaan.

26. Baltimore Ravens: Joe Flacco heeft de vragen in Maryland beantwoord en zijn positie als quarterback is veilig. Ray Rice is een talentvolle runninback en de Ravens zullen Anquan Boldin nog een seizoen de kans willen geven om te bewijzen waarom ze zoveel voor hem betaald hebben. Ook verdedigend zitten de Ravens goed, dus kunnen ze zich de luxe veroorloven om de best beschikbare verdediger te selecteren, en zo de traditioneel sterke Ravens-verdediging te versterken

27. Atlanta Falcons: zoals meerdere teams in deze fase van de draft hebben de Falcons geen grote gaten in hun roster. Een wide receiver om quarterback Matt Ryan wat meer opties te geven en zo ook runningback Michael Turner te ontlasten.

28. New England Patriots: De kans dat de Patriots hun enige selectie in de eerste ronde niet verhandelen is klein. De kans dat de Patriots niet één van hun twee selecties in de eerste ronde verhandelen is vrijwel nihil. Mochten de Pats toch besluiten om de selectie te gebruiken kunnen ze naar één van de quarterbacks om die achter Tom Brady klaar te stomen.

29. Chicago Bears: De Superbowl hoop van de Bears vervloog toen Jay Cutler in de beslissende fase van de NFC Championship game tegen de Packers vervangen moest worden in verband met een blessure. Cutler lag vorig seizoen vaker op zijn achterste dan dat hij overeind kon blijven in de pocket dus de oplossing in Chicago lijkt logisch; een offensive lineman.

30. New York Jets: Het vertrekt van Jenkins als nose tackle zorgt voor een enorm gat in de defensive line van de Jets. Als Coach Rex Ryan ook volgend seizoen wil kunnen variëren tussen pressure en coverage zoals hij zo succesvol deed in de division final tegen de New England Patriots is een goede nose tackle van vitaal belang.

31.Pittsburgh Steelers: zelfs een verliezend Superbowl team is nog steeds een Conference winnaar. Wat Pittsburgh nekte in de strijd met de Packers was de afwezigheid van Tro Polumalu. De safety is cruciaal voor de verdediging van de Steekers maar speelde ondermaats op het moment surpreme. Aan vervanging is hij natuurlijk nog niet toe. Een cornerback zou de beste keuze zijn voor Pittsburgh

32. Green-Bay Packers: wat wil een een Superbowl kampioen nog meer? De problemen op de offensive line lijke verhopen, dus kan Green-bay zich gaan richten op een pass-rusher

Foto: 3.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen