NFL: Vooruitblik seizoen 2011/2012 (3)

Door

Donderdag 28 april staat de NFL Draft 2011 op het programma. Ondanks de lockout in de NFL gaat dit evenement gewoon door.

In de twee voorgaande afleveringen van deze serie kon je alles lezen over de meest belovende draft picks, maar vandaag kijken we naar een drietal verdedigers die élk team in de NFL zouden kunnen versterken.

Als straks de eerste selectie in de draft bekend is, wacht de Denver Broncos een zware taak. De club kiest als tweede en heeft geen behoefte aan een nieuwe quarterback. Vorig jaar versterkte de ploeg uit Denver zich in de draft al met Tim Tebow en ook Kyle Orton speelde vorig jaar naar behoren.

Het probleem van Denver ligt in de verdediging. Ze gunden tegenstanders meer yards dan elk ander team in de NFL en hebben vrijwel overal in de verdediging hulp nodig.

Marcell Dareus

Sinds kort zijn alle Offensive Linemen in de NFL bekend met Ndamokung Suh. De tackle van de Detriot Lions denderde vorig jaar door elke offensive line, onderweg naar de titel van de beste “rookie” verdediger van het jaar. Als iemand de impact van Suh kan evenaren is het Marcell Dareus.

De vriendelijke reus van de Universiteit van Alabama werd twee seizoen geleden tot de meest waardevolle speler van de nationale college finale en was hoogstwaarschijnlijk vorig jaar al in de eerste ronde geselecteerd. Dareus koos voor nog een jaartje Alabama en zou een ideale optie zijn voor Denver om meer druk uit te oefenen op bezoekende quarterbacks.

Denver hoofdcoach John Fox zal Dareus vragen om van positie te veranderen om de Broncos optimaal van hulp te zijn. Dareus speelde de meeste snaps in Alabama als defensive end, maar zal in Denver aan de back moeten als defensive tackle.

Patrick Peterson

Een andere optie voor de Broncos is het versterken van de achterste linie van de verdediging. Al jaren lang schittert Champ Baily als cornerback in Colorado, maar zelfs Baily kan maar één receiver verdedigen.

Een goede cornerback aan de andere kant van het veld zou geen overbodige luxe zijn, en die zijn er zeker beschikbaar.

Prince Nakamura van de Universiteit van Arkansas volde Suh op als de beste college verdediger van het seizoen, maar geldt niet als de beste corner in de draft.

Die eer gaat naar Patrick Peterson van LSU. Peterson wordt al vergeleken met Rod Woodson, één van de beste cornerbacks van de afgelopen twintig jaar en lijkt de overgang van college naar universiteit moeiteloos aan te gaan kunnen.

Als Denver niet voor Peterson kiest zijn er voldoende andere gegadigden in de top tien van de draft.

Von Miller

Tot slot is er nog Von Miller. Miller is met afstand de beste linebacker in de draft, en ook dat is een positie die in Denver dringend vers bloed nodig heeft. De linebacker van Texas A&M werd verkozen tot de beste linebacker van het afgelopen seizoen, waarin hij goed was voor tien sacks.

Miller heeft dus bewezen een neusje te hebben voor grote plays en is daarbuiten een natuurlijke leider.

Drie linies, drie potentiële toppers en maar één selectie. De keuze is aan Denver.

Foto: knightsportinedge.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen