NFL verplicht camera’s in kleedkamer

Door

De NFL verplicht teams aankomend seizoen om camera’s op te hangen in de kleedkamer van de thuisspelende ploeg. Dat bevestigde NFL-woordvoerder Greg Aiello woensdag tegenover USA Today.

Alleen voor stadionfans
De beelden zijn alleen zichtbaar voor fans in het stadion en worden vertoond op de grote videoschermen. De camera’s moeten voornamelijk draaien voor de wedstrijd en tijdens half time. Met de teams is afgesproken dat eventuele tactische aanwijzingen niet te zien zijn. Verder bepaalt de franchise zelf welke beelden gebruikt worden en of daarbij het geluid wordt ingeschakeld.

Tv-concurrentie 
De maatregel is een poging van de NFL om stadions in het nieuwe seizoen te vullen. Fans tonen zich steeds minder bereid om zich in de file naar een NFL-duel te storten, gezien het dalende stadionbezoek sinds 2007. De toenemende kwaliteit van televisies en wedstrijdregistraties liggen daar ten grondslag aan. Tegelijkertijd stijgen de prijzen van toegangskaartjes voor NFL-wedstrijden consequent.

Verplicht herhalen
Naast camera’s in de kleedkamers verplicht de NFL alle teams om herhalingen van wedstrijdbepalende spelmomenten – zoals fumbles, scores en vangballen op de lijn – op het grote scherm weer te geven. Ook als deze niet gunstig zijn voor de thuisploeg. Nu worden herhalingen die voordelig uitvallen voor de bezoekende ploeg regelmatig ‘vergeten’. Coaches laten hun challenges vaak afhangen van dergelijke videobeelden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen