NFL verplaatst Kickoff 2012 naar woensdag 5 september

Door

Als Super Bowl kampioen is het aan de New York Giants om het nieuwe seizoen in te luiden, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren zal dat in 2012 niet op donderdag maar op woensdag gebeuren. De NFL maakte deze week bekend dat de traditionele donderdagwedstrijd één dag vervroegd wordt om zo een conflict met de speech van president Barack Obama tijdens de Democratische Conventie in Charlotte, North Carolina te voorkomen.

Voor het eerst sinds 1948 zal er weer een NFL wedstrijd op woensdag gespeeld worden. Kick-off staat gepland voor 5 september 2012, 8:30 EST (02:30 CET), maar wie de tegenstander van New York zal zijn is nog onbekend. Achter de schermen wordt gesuggereerd dat de Green Bay Packers de grootste kanshebbers zijn, waardoor voor het tweede jaar op rij de twee meest recente Super Bowl winnaars tegenover elkaar staan. Net als elk jaar zal de wedstrijd vooraf worden gegaan door een concert en verschillende ceremonies.

In 2002 introduceerde de NFL het concept van de Kick Off Game op donderdag, en sinds 2004 is de Super Bowl kampioen standaard één van de teams die aan de wedstrijd deelneemt. Sindsdien zijn de teams die als Super Bowl kampioen aan de wedstrijd beginnen ongeslagen. Toch is het concept van het seizoen te laten openen door de kampioen niet geheel nieuw. Tussen 1934 en 1976 begon elk seizoen met de Chicago All-Star Game, een wedstrijd die jaarlijks als onderdeel van de preseason gespeeld werd tussen de NFL Champion (later Super Bowl champion) en een all-rookie team van college football all-stars.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen