NFL verlengt tv-contract met ESPN

Door

Goed nieuws voor de Nederlandse fans van NFL. ESPN, moederbedrijf van ESPN America, maakte donderdagavond bekend dat hun samenwerking met de NFL in ieder geval tot 2021 zal doorlopen.

Gedurende die periode zal Monday Night Football, zo’n 17 wedstrijden per jaar, op ESPN worden blijven uitgezonden en zullen er steeds meer programma’s met NFL content op de sportzender worden uitgezonden.

Deze deal heeft ook een positieve invloed op de uitzendrechten van ESPN America. Het aantal wedstrijden zal gedurende de komende jaren ook daar toenemen.

In 1980 sloten beide partijen voor het eerst een samenwerking af. Van 1987 tot 2006 bracht ESPN ook Sunday Night Football, maar de laatste vijf jaar schoof dat programma door naar de maandag.

,,We zijn er trots op dat we ons dertigjarige samenwerking met ESPN nog langer kunnen doorzetten,” liet de grote baas van de NFL, Roger Goodell, weten.

,,Er is natuurlijk veel veranderd sinds de eerste tv-uitzending van ESPN over de NFL in 1980, maar we zijn er heilig van overtuigd dat we met deze deal onze fans nog meer plezier kunnen bieden.”

Foto: espn.com

Ook leuk om te lezen