NFL Update: YouTube sensatie tekent bij Lions

Door

De Detroit Lions geven het Noorse kicking talent Havard Rugland een kans om te bewijzen dat hij thuishoort in de NFL. Arizona Cardinals v Seattle Seahawks

Rugland plaatste vorig jaar een video waarin hij zijn kunsten vertoont op YouTube. Tussen de 2,7 miljoen kijkers moet ook enkele NFL scouts hebben gezeten, want de Noor mocht een try-out doen bij de Lions en de Jets. Daarna kreeg hij op het kicking camp van Michael Husted de kans om zijn vaardigheden te vergroten.

Het YouTube sprookje duurt dus nog altijd voort, maar helemaal zeker van een carrière in de NFL is de voormalig voetballer nog niet. Na het afscheid van Jason Hanson verzekerden de Lions zich namelijk van de diensten van kicker David Akers.

Rugland zal dus de strijd moeten aangaan met de veteraan die vorig jaar een uitermate slecht seizoen kende. Van de 42 fieldgoal pogingen die Akers deed gingen er slechts 29 door de palen, een percentage van 69%. In de vier seizoenen ervoor schoot hij gemiddeld in 84,45% van de gevallen raak.

Saillant detail is dat Akers ook niet vies is van een trickshot:

 

 

Ook leuk om te lezen