NFL Update: Winston en Mariota maken indruk op Combine

Door

Marcus Mariota, Jameis Winston
Jameis Winston en Marcus Mariota, de twee quarterbacks die dit jaar het meest in de schijnwerpers staan op de NFL scouting combine, maakten gisteren indruk in Lucas Oil Stadium. De combine is een belangrijk onderdeel in aanloop naar de NFL draft op 30 april. Op de combine laten de spelers in een serie vaste oefeningen zien wat ze kunnen en Winston en Mariota slaagden glansrijk voor hun proeve van bekwaamheid.

Met name Winston werd kritisch bekeken naar aanleiding van speculaties over zijn (naar verluid) zwakke schouder. Na een MRI was het de vraag of hij wel zou gaan gooien, maar de 2013 Heisman Trophy winnaar verscheen keurig op tijd ten tonele en er was op het eerste oog niets te zien van een zwakke schouder. Er zijn uiteraard nog een paar quarterbacks die wat minder aandacht krijgen. Colorado State’s Garrett Grayson, die eerder deze maand tijdens een pre-combine workout een kwetsuur aan zijn hamstring opliep liet de zaterdag aan zich voorbij gaan. Mariota maakte zijn status waar met een 40-yard dash in 4.52 seconden, rapper dan bijna alle wide receivers, en de snelste tijd van alle quarterbacks. Snelste jongeling was Alabama-Birmingham receiver J.J. Nelson die met 4.28 het record van Chris Johnson (New York Jets, 4.24) net niet verbrak.

McClain opnieuw in de problemen
Een leven als topsporter blijkt wederom niet weggelegd voor linebacker Rolando McClain. De speler van de Dallas Cowboys die spoedig free agent zal zijn staat op de rol voor een schorsing van vier wedstrijden in verband met het gebruik van verboden middelen. Hij heeft nu drie positieve testen achter de rug en bij de volgende misstap gaat de schorsing onmiddellijk in. De Cowboys gaan deze week wel in gesprek met de agent van McClain. Dallas haalde McClain vorig jaar juli weg bij de Baltimore Ravens en hij startte zowaar in twaalf wedstrijden en noteerde een keurige 81 tackles. McClain was de achtste pick overall op de 2010 draft door de Oakland Raiders, maar kon nooit aarden in de topsportwereld. Hij hing zijn jersey in 2013 zelfs aan de spreekwoordelijke wilgen, maar maakte vorig seizoen toch een aardige comeback. De carrière van McClain laat zich echter kenmerken door problemen, ook nu weer.

Peterson lijkt klaar te zijn in en met Minnesota
De Minnesota Vikings willen ondanks een dramatisch 2014 Adrian Peterson graag terug. De running back lijkt daar nu zelf anders over te denken. Het zou goed kunnen dat de Vikings hem geforceerd binnenboord gaan houden, maar de franchise heeft natuurlijk ook weinig aan een ongemotiveerde topspeler. De vrouw van Peterson wil in ieder geval graag verhuizen en dat laat de veelbesproken voormalig MVP zwaar meewegen. Laatste gerucht is dat de Dallas Cowboys sterke interesse hebben in de diensten van Peterson. De Vikings hebben voorlopig totaal geen zin om mee te werken aan een ontbinding van het momenteel nog driejarige contract.

Ook leuk om te lezen