NFL Update: DeAngelo Williams haalt uit naar Panthers

Door

Carolina Panthers v San Francisco 49ers
DeAngelo Williams heeft in een radio-interview hard uitgehaald naar de Panthers. De runningback maakte bekend dat de club hem komend seizoen niet nodig heeft. Williams gaf aan dat het gedwongen vertrek niet als een verrassing komt voor hem. In het interview zei Williams dat hij wel een ander probleem had met de organisatie, namelijk dat er niemand van de Carolina Panthers naar de begrafenis van zijn moeder was gekomen nadat ze in mei van dit jaar aan borstkanker was overleden.

“I was so upset with Carolina, because for the last five or six years during October she was celebrated (in de borstkankermaand, red.) But then when she’s no longer here, let’s move on. I’m not saying this now because they’re releasing me. … But it stung to know that a place of business that you work for, and that you’ve bled and played through injuries, you did everything you possibly can for this organization to be successful, and then upon your darkest hour they let you handle it by yourself.”

Williams heeft nog een contract voor een jaar bij Carolina, maar volgens de runningback wordt dit komende zomer ontbonden. Als Carolina dit na 10 maart bekend maakt, dan bespaart de club 2 miljoen dollar op de salary cap van volgend jaar. Vandaar dat de clubleiding het vertrek van Williams, die negen seizoenen voor Carolina uitkwam en het franchiserecord aan rushing yards in handen heeft, nog niet wil bevestigen. Williams heeft zelf het vertrek al aangekondigd. “We hebben te weinig rushing plays om mij en Jonathan Stewart op het roster te houden. Het is een zakelijke beslissing waar ik alle begrip voor heb.”

De 32-jarige Williams blijft echter met een slecht gevoel zitten over hoe de organisatie om is gegaan met het overlijden van zijn moeder. Wel heeft Williams veel bewondering voor Greg Hardy, die elf dagen voor het overlijden van de moeder van Williams werd gearresteerd voor huiselijk geweld.

“One player came. And there is nothing that he can say or do in my eyes that is bad. … Greg Hardy. All the players around the league, all the players in the locker room, they texted and called. But Greg Hardy showed up.”

Arians en Keim langer bij Cardinals
Atlanta Falcons v Arizona Cardinals
Bruce Arians is ook de komende vier jaar de coach van de Arizona Cardinals. De coach verlengde net als general manager Steve Keim zijn contract in Phoenix met vier jaar. Later vandaag zullen Arians en Keim de details over hun nieuwe contract toelichten op een persconferentie.

Arians en Keim kwamen twee jaar geleden naar Arizona en boekten direct succes met de franchise. Afgelopen seizoen won de club elf wedstrijden, een evenaring van het record van de Cardinals. Voor deze prestatie werd hij in januari beloond met de titel Coach van het Jaar.

Cardinals president Michael Bidwill gaf in een persverklaring aan blij te zijn met het langere verblijf van het duo in de woestijn.

“Two years ago, we hired Steve and Bruce a few days apart and believed we had something really special. Every day since then, they have done nothing but validate that belief. The team’s performance over the last two seasons certainly reflects how talented they are in their respective roles, and it was important that we reward them for their accomplishments. I speak not only for myself but all Cardinals fans when I say how thrilled we all are that Steve and Bruce are now under contract through 2018.”

Tom Coughlin verlengt contract bij de Giants
Tom Coughlin zal, nu de NFL Combine is afgelopen, waarschijnlijk zijn contract bij de New York Giants met een jaar verlengen. Coughlin blijft in dat geval tot na het seizoen 2016 in New York.

Het is een beleid van de Giants dat ze geen coach in dienst hebben die een aflopend contract heeft, om onrust binnen de selectie te voorkomen. De verwachting is dat de Giants komend seizoen meer dan de zes wedstrijden moeten winnen, wil Coughlin in 2016 daadwerkelijk nog langs de lijn staan. Quarterback Eli Manning is na komend seizoen een free-agent, dus een nieuw tegenvallend seizoen kan voor de Giants wel eens een goede reden zijn om helemaal overnieuw te beginnen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen