NFL Update: Wilfork wil weg bij Patriots

Door

Tampa Bay Bucaneers v New England Patriots

Vince Wilfork heeft aangegeven dat hij weg wil bij de New England Patriots. De 32-jarige defensive tackle is niet van plan om zijn huidige contract, dat nog tot 2015 doorloopt, te herstructureren en zoekt daarom een nieuwe uitdaging. Wilfork, die in 2014 zo’n 7,5 miljoen dollar zou krijgen, scheurde afgelopen seizoen een achillespees en daarom besloten de Patriots opnieuw de onderhandelen over zijn contract. Een speler die terugkomt van een zware blessure is immers minder waard.

Het vertrek van de veteraan, die tien jaar lang het hart van de New England-defensie vormde, zal ongetwijfeld zwaar vallen bij de Patriots. Nadat Wilfork geblesseerd raakte afgelopen seizoen, hadden back-ups Joe Vellano en Chris Jones moeite om het gevallen gat op te vullen.

Chris Johnson stuurt aan op trade

Chris Johnson is bereid een salarisverlaging te accepteren, zodat hij weg kan bij de Tennessee Titans. De running back zou komend seizoen nog acht miljoen dollar van de Titans krijgen, maar het ziet er niet naar uit dat de Titans daarmee instemmen. In december zei Johnson nog dat hij een salarisverlaging bij de Titans nooit zou accepteren. Er blijft voor CJ2K dus weinig anders over dan een trade naar een ander team te forceren.

Overige headlines

    • Wide receiver Julian Edelman gaat langs bij de San Francisco 49ers. Edelman wil niet langer bij de Patriots blijven en zoekt daardoor een nieuw team.
    • Het kan niet op bij de Oakland Raiders. Ondanks het debacle met Rodger Saffold (hij kwam niet door de medische keuring) heeft de ploeg ook linebacker LaMarr Woodley en defensive end Justin Tuck vastgelegd.
    • Keert Sidney Rice nu al weer terug bij Seattle? De wide receiver werd eerder al de deur gewezen, maar nu Golden Tate de komende jaren voor Detroit uitkomt, komt een nieuwe samenwerking tussen Rice en Seattle er mogelijk aan. Rice zei bij zijn vertrek al een terugkeer bij Seattle niet uit te sluiten.
    • Als uitsmijter is er hier nog een ‘tribute’ van een Browns-fan voor Brandon Weeden, de voormalige quarterback van de Cleveland Browns, die dinsdag mocht vertrekken.

Ook leuk om te lezen