NFL Update: Wijsvinger Pierre-Paul geamputeerd

Door

Super Bowl XLVI
Jason Pierre-Paul heeft zijn rechterwijsvinger verloren. De defensive end van de New York Giants raakte van het weekend gewond bij een vuurwerkongeluk. De schade leek in eerste instantie mee te vallen, maar woensdag hebben doktoren zijn vinger toch moeten amputeren. De loopbaan van Pierre-Paul zou volgens deskundigen niet in gevaar komen en de verwachting is dat de Giants komend seizoen over hun defensive end kunnen beschikken.

Voorwaarde is wel dat Pierre-Paul dan nog onder contract staat in New York. De Giants hadden een aanbieding gedaan om het contract met een jaar te verlengen, maar kunnen dit nog altijd intrekken. De clubleiding had al afgevaardigden naar Zuid-Florida gestuurd om te kijken hoe het met hun speler was, maar deze kwamen niet verder dan de wachtruimte, want Pierre-Paul weigerde om de clubmensen te spreken. Omdat de Giants zijn contract kunnen verbreken, is hij dit ook niet verplicht. Het wordt dus afwachten of de Giants nog met Pierre-Paul in zee willen. De verwachting is dat de defensive end zes weken uit de roulatie zal zijn. Dit is niet vanwege het herstel van zijn geamputeerde vinger, want hier staat maar drie weken voor. Bij het ongeluk brak de speler namelijk ook zijn rechterduim en dit gaat zes weken duren voor het hersteld zal zijn.

Uitspraak Tom Brady waarschijnlijk volgende week
new-england-patriots-quarterback-tom-brady
Roger Goodell heeft aangegeven snel een beslissing te nemen in het beroep van Tom Brady. De verwachting is dat de quarterback van de New England Patriots volgende week hoort of zijn schorsing van vier wedstrijden voor zijn rol in Deflategate.

Het beroep van Brady diende op 23 juni, maar Goodell heeft sindsdien nog geen uitspraak gedaan. Op een zakenconferentie in Sun Valley gaf de commissioner aan dat de uitspraak snel zou volgen en dat dit mogelijk al volgende week kan zijn. Bij deze conferentie was ook Robert Kraft, de eigenaar van de Patriots aanwezig en Goodell en Kraft werden hier regelmatig samen gezien. Het is niet bekend of dit enige invloed gaat hebben op de uitspraak van Goodell.

Geen NFL in Rose Bowl
De Rose Bowl heeft geen interesse om tijdelijk een NFL-team te huisvesten. Dat heeft de directie van het stadion laten weten. De Chargers, Raiders en Rams overwegen alle drie om hun speelstad te verruilen voor Los Angeles. De clubs zullen echter een nieuw stadion nodig hebben om dit te verwezenlijken. Tijdens de bouw van het stadion moeten de ploegen dan mogelijk ergens anders in de ‘City of Angels’ spelen. De Rose Bowl werd genoemd als mogelijke optie, maar het stadion liet weten zich liever te richten op de organisatie van muziek- en kunstfestivals.

Andere stadions die genoemd worden als mogelijk onderdak voor de verhuizende NFL-teams zijn Los Angeles Coliseum, Dodger Stadium, Angel Stadium en StubHub Center in Carson.

Marshawn Lynch stopt film over eigen leven
Dallas Cowboys v Seattle Seahawks
Marshawn Lynch heeft een einde gemaakt aan een film die gemaakt zou worden over zijn leven. De running back van de Seattle Seahawks zou zelf de hoofdrol gaan spelen in: Family First: The Marshawn Lynch Story. Volgens Lynch was de film echter te slecht om uit te brengen en daarom heeft hij een einde aan het project gemaakt.

Regisseur Bobino is een vriend van de familie en lekte in februari een eerste trailer uit van de film. Er was veel kritiek op het filmpje en Bobino verwijderde deze al snel. Omdat Lynch de rechten van het project heeft kan hij het zonder problemen stopzetten. De vraag is nu of we ooit nog te zien krijgen hoe Lynch zich opwerkte van de straten van Oakland tot een NFL-ster.

Ook leuk om te lezen