NFL Update: Tony Romo voorspelt top seizoen, Hardy negatief in het nieuws

Door

Dallas Cowboys v Washington Redskins

Tony Romo bracht afgelopen seizoen zijn Dallas Cowboys eindelijk weer eens naar de play-offs, maar is ervan overtuigd aankomend seizoen het nog veel beter te doen. Volgens de quarterback gaan de Cowboys namelijk de Super Bowl winnen.

De 35-jaar oude signal caller deed deze uitspraak tijdens het Nancy Lieberman Foundation Gala, waar hij een lifetime achievement award in ontvangst mocht nemen. Aan het slot van zijn tien minuten durende speech zei Romo met een knipoog: “Het is ongelofelijk dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen en ik apprecieer dit enorm. En volgend jaar gaan we een Super Bowl winnen. Dank jullie wel.”

‘Hardy en Coleman moesten door medespelers uit elkaar gehaald worden’

De mooie woorden van Tony Romo zijn uiteraard goed nieuws voor de fans, maar iets minder goed nieuws is het feit dat nieuwkomer bij de Cowboys, Greg Hardy, er de eerste tien wedstrijden van het nieuwe seizoen niet bij is.

In de afsluitende training van vrijdag zou Hardy het aan de stok hebben gekregen met Davon Coleman, na een uit de hand gelopen discussie. Volgens een Fox Sports verslaggever zouden de twee door medespelers uit elkaar gehaald zijn, om een flinke matpartij te voorkomen. Iets dat officials van de Cowboys overigens ontkennen. De aanleiding zou een opmerking van Coleman zijn geweest aan het adres van Hardy over zijn huiselijk geweld problemen. Coleman zou Hardy een ‘woman beater’ hebben genoemd.

Ook Michael Loeffler, de agent van Hardy, ontkent deze berichten. Hij vertelde aan mensen van ESPN: “Er was geen fysieke confrontatie. Geen fysiek contact, niemand werd aangeraakt, niets. Volgens mij hadden de twee net een work-out afgerond, hadden ze vervolgens een discussie en vervolgens heeft er niemand ingegrepen, omdat er niets was om voor in te grijpen. De heren hadden enkel een discussie. Ik denk dat alles een beetje uit zijn verband getrokken wordt.”

Waar of niet waar, het zal er de Cowboys alles aan gelegen zijn om Hardy zo veel mogelijk uit de wind te houden. Greg Hardy is als defensive end een belangrijke pion in de gelederen van de Cowboys en hebben hem niet voor niets naar Texas gehaald.

Hardy ging overigens in beroep tegen de schorsing van tien wedstrijden, die de NFL hem oplegde.

Goodell: “Projecten zien er goed genoeg uit voor terugkeer van een NFL team in LA”

la-sp-nfl-stadium-renderings-pg-011

Een terugkeer van een NFL-team met als basis de stad Los Angeles, wordt steeds aannemelijker. Roger Goodell, de commissioner van de NFL, was onder de indruk van een presentatie van afgelopen vrijdag omtrent de nieuwbouwplannen voor een stadion in de miljoenenstad.

De projecten in Inglewood en Carson hebben volgens de hoogste baas van de NFL ontzettend veel potentie. Niet alleen voor een terugkeer van een team naar LA, maar ook om daar in de toekomst succesvol te kunnen zijn.

Stuwende krachten achter de projecten zijn de eigenaar van de St. Louis Rams, Stan Kroenke (Inglewood), terwijl de San Diego Chargers en de Oakland Raiders samen werken aan het project in Carson. De laatste keer dat er een NFL team zijn basis in LA had, was in 1994.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen