NFL Update: Seahawks op bezoek bij Obama

Door

President Obama Hosts Super Bowl Champions Seattle Seahawks At The White House

De volledige ploeg van de Seattle Seahawks die vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis van de club de Super Bowl wonnen, werd gisteren ontvangen bij president Obama in het Witte Huis. Tijdens dit bezoek vertelde Obama waarom hij zich zo aangesproken voelt tot de kampioenen: “Als man die tot president gekozen werd ondanks mijn naam Barack Obama, supporter ik steeds voor de underdog”. Maar Obama strooide nog verder met complimenten: “Bovendien spreekt het me enorm aan wanneer het geheel sterker is dan de som van de onderdelen.”

De traditie wil dat de winnaar van de Super Bowl de president een shirt overhandigt van het team, maar bij de Seahawks vond men het tijd om te breken met dit ritueel. Zo gaf Richard Sherman Obama een Seahawksvlag, met daarop het nummer twaalf, als teken van de bekende twaalfde man: de luidruchtige en fanatieke Seahawksfans.

Tony Romo: “ik houd het nog wel een vijftal jaar vol”

Twee operaties aan de rug in evenveel jaar, dat is de zware last die Tony Romo momenteel draagt. Velen vragen zich ondertussen af of de Dallas Cowboys quarterback dit nog lang kan volhouden. Als het van Romo zelf afhangt alleszins wel.

Dallas Cowboys v Washington Redskins

“Ik twijfel geen seconde dat ik een seizoen met zestien wedstrijden aankan”, aldus Romo. “Meer zelfs; ik kan nog zeker vijf jaar mee.” Geen gebrek aan zelfvertrouwen dus bij de 34-jarige quarterback. In december onderging hij nog een operatie aan een hernia die hem de laatste wedstrijd van het seizoen kostte. Ondertussen traint Romo heel hard en hij verwacht dan ook opnieuw volledig fit te zijn binnen een aantal weken.

Het feit dat de Cowboys bij de afgelopen NFL Draft Johnny Manziel links lieten liggen, toont alleszins aan dat de club het vertrouwen behoudt in Romo.

Andre Johnson op weg naar de uitgang bij de Houston Texans?

Wide receiver Andre Johnson lijkt steeds meer aan te sturen op een vertrek bij de Houston Texans. De Pro Bowler zou gezegd hebben dat hij niet zal deelnemen aan de vrijwillige teamactiviteiten in de aankomende voorbereiding op volgend seizoen. Bovendien meent Ian Rapoport van NFL Network dat hij ook zijn kat zal sturen naar het verplichte minicamp van het team.

Reden voor de onvrede bij Johnson zou volgens Rapoport zijn dat Johnson geen zin heeft in een nieuwe opbouwfase bij de Texans. Na de slechte resultaten van vorig seizoen (2 winst- tegenover 14 verliespartijen), lijken de Texans te bouwen aan een nieuwe ploeg. Ondanks eerdere berichten van hoofdcoach Bill O’Brien dat de gesprekken tussen de club en Johnson de goede richting uitgingen, lijkt johnson nu aan te sturen op een vertrek.

Kenners verwachten echter dat Johnson niet weg zal gaan, aangezien hij nog tot 2016 onder contract ligt en een trade de Texans zou opzadelen met een serieuze financiële kater…

Korte Berichten

Ondertussen lijken alle teams probleemloos hun first round picks van de afgelopen NFL Draft aan zich te binden. Volgende in dit rijtje zijn de Atlanta Falcons, zij kwamen tot een akkoord met de zesde keuze: tackle Jake Matthews. General manager Thomas Dimitroff voegde er bovendien aan toe dat hij verwacht dat Matthews zijn carrière zal starten als right tackle, maar dat hij er niet zou van opkijken mocht hij vroeg of laat de concurrentie aangaan met de door blessures geplaagde left tackle Sam Baker.

De laatste tijd gingen enkele stemmen op die beweerden dat de Tampa Bay Buccaneers hun rookie quarterback van vorig seizoen, Mike Glennon, van de hand wilden doen. Een vreemde keuze zou dit niet zijn, aangezien men in maart al Josh McCown een contract aanbood als starting quarterback. Toch worden die geruchten nu de kop ingedrukt. General Manager Jason Licht gelooft dat het nieuwe regime rond coach Lovie Smith gelooft in de jonge quarterback. Deze visie wordt alleszins ondersteund door verschillende bronnen die beweren dat men in Tampa meer dan zes trade-aanbiedingen zou hebben afgeslagen voor Glennon tijdens de afgelopen NFL Draft.

De Oakland Raiders hebben ten slotte hun quarterback voor de toekomst vastgelegd. De 36e pick van de afgelopen NFL Draft, quarterback Derek Carr, tekende woensdag een vierjarig contract ter waarde van ruim vijf miljoen dollar bij de Raiders. “Ik ben enorm blij en opgewonden dat dit deel afgerond is. Nu kunnen we beginnen werken en focussen op het winnen van wedstrijden en beter worden”, aldus Carr. Verwacht wordt dat Carr het seizoen start achter Matt Schaub.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen