NFL Update: Roger Goodell op bezoek in het hol van de leeuw

Door

Super Bowl XLVIII - Seattle Seahawks v Denver Broncos
Ondanks alle kritiek op zijn handelen rondom de geweldzaken in de NFL, bezocht NFL commissioner Roger Goodell gisteravond het hoofdkantoor van de National Domestic Violence Hotline (NDVH). De organisatie kreeg daarbij de belofte dat de NFL voor de komende jaren financieel ondersteuning zal geven. Goodell beleefde volgens NDVH CEO Katie Ray-Jones een emotionele avond:

“Op een gegeven moment stroomden de tranen over zijn wangen toen hij de verhalen van onze advocaten hoorde wat vrouwen moeten meemaken.”

Goodell was uitgenodigd door de organisatie en had het bezoek graag geheim gehouden. Misschien moet hij de volgende keer dan niet in een meterslange limousine aan komen rijden. Toen hij weer naar buiten kwam stonden diverse reporters op hem te wachten. Een duidelijke reactie kwam er echter niet van de hoogste baas in de NFL. Met name het optreden van Goodell rond de geweldplegingen van ex-Baltimore Ravens running back Ray Rice kwam hem op veel kritiek te staan.

Overige headlines:

  • Het meespelen van 49er Venon Davis in de thuiswedstrijd tegen de Philadelphia Eagles is onzeker. In een wedstrijd tegen de Chicago Bears liep hij een enkelblessure op. San Francisco staat op 1-2 en de druk neemt toe.
  • Een ander probleem voor de 49ers is defensive lineman Ray McDonald. Hij werd 31 augustus j.l. gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld. De openbaar aanklager is een onderzoek begonnen en McDonald zal binnenkort naar de rechter moeten.
  • De run defense van de New England Patriots moet het voorlopig doen zonder Sealver Siliga. Hij zal voor minimaal zes weken uitgeschakeld zijn met een blessure. Meestal zien we hem in passing situaties, maar hij bleek dit seizoen ook zeer waardevol tegen de run.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen