NFL update: Revis rumours, Mathieu imponeert op combine

Door

2013 NFL Combine

Cornerback Darrelle Revis, die de laatste dagen veelvuldig in verband gebracht werd met de 49ers, gaat waarschijnlijk toch niet naar San Fransisisco. De 49ers kunnen het door Revis gewenste salaris – zestien miljoen dollar – niet betalen. de Niners zullen proberen de contracten van Colin Kaepernick en Michael Crabtree open te breken. Dit maakt dat er minder ruimte is om nog een zeer dure speler te contracteren.

Toch leek de trade logisch. De 49ers waren tijdens de playoffs zwak in pass defense. Tegenstanders gooiden gemiddeld voor meer dan 300 yards per wedstrijd. Revis zou het laatste stukje in de puzzel op weg naar de Super Bowl kunnen zijn. Bovendien zou er met de trade van Alex Smith naar de Chiefs meer salarisruimte zijn.
De vraag blijft nu waar Revis, die afgelopen seizoen met een zware knieblessure kampte, volgend seizoen wel zijn kunsten zal vertonen. Veel teams zullen toch huiverig zijn om een fortuin uit te geven aan een speler die in oktober nog geopereerd is aan zijn knie. Adrian Peterson liet echter zien dat het ook goed kan uitpakken.

Tyrann Mathieu

Op de NFL combine waren veel ogen gericht op Tyrann Mathieu. De door LSU geschorste speler was in opspraak geraakt door drugsgebruik. Eind 2012 had hij besloten om zich in te schrijven voor de NFL Draft en tijdens de combine in Indianapolis kreeg hij de kans om zijn kunsten te vertonen. Op het veld deed hij het prima in alle drills en ook zijn 40-yard sprint was goed.

Vóór zijn problemen buiten het veld was Mathieu een van de beste defensieve spelers in college football. In 2011 was hij zelfs in de race om de Heisman trophy te winnen. Het blijft echter gissen of coaches en managers wel vertrouwen hebben in Mathieu die meerdere malen betrapt werd op het gebruik van marijuana.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen