NFL Update: Pouncey bestbetaalde center na verlenging contract

Door

Pittsburgh Steelers

Maurkice Pouncey heeft zijn krabbel onder een nieuw contract gezet. De center van de Pittsburgh Steelers blijft de komende vijf jaar de bal snappen richting quarterback Ben Roethlisberger. De contractverlenging van Pouncey behelst een totale waarde van 44 miljoen dollar.

In de nieuwe overeenkomst staan twee opvallende punten. Ten eerste krijgt Pouncey een tekenbonus van 13 miljoen dollar, eentje meer dan quarterback Colin Kaepernick vorige week. Ten tweede verdient de center jaarlijks gemiddeld 8,8 miljoen dollar, waarmee hij de bestbetaalde center in de NFL wordt. Pouncey verdringt Alex Mack van de Cleveland Browns (8,4 miljoen dollar) en Ryan Kalil van de Carolina Panthers (8,1 miljoen dollar) naar de tweede en derde plek.

Maurkice Pouncey – tweelingbroer van center Mike Pouncey van de Miami Dolphins – speelde vorig jaar slechts één duel, tegen de Tennessee Titans in week 1. Al in het eerste kwartier moest de center het veld verlaten met een blessure aan zijn rechterknie. Met de contractverlening laten de Steelers zien dat ze nog altijd vertrouwen hebben in een van de beste centers in de NFL, die tijdens de OTA zegt geen last meer te hebben van zijn knie.

Ander kort nieuws:

* Turbulent weekje voor Colin Kaepernick. De quarterback van de San Francisco 49ers kan eindelijk het boek rondom het aanrandingincident in Miami sluiten. Kaepernick maakte zich tijdens het justitiële onderzoek geen zorgen en dat blijkt terecht. Justitie kan geen (genoeg) bewijs vinden voor een eventuele aanranding en daarmee wordt de zaak gesloten.

* Een kijkje in de ziel van Tyrann Mathieu: de safety van de Arizona Cardinals dacht een aantal jaar geleden aan zelfmoord. In 2012 werd hij weggestuurd bij de LSU Tigers football wegens herhaaldelijke drug test failures. Later dat jaar werd ‘Honey Badger’ gearresteerd door de politie, die marihuana vond in zijn appartement. ‘Ik zat in de cel en wilde niet de confrontatie aangaan met de buitenwereld. Ik wist niet hoe ik zelfmoord moest plegen in de gevangenis, maar op dat moment dreigde mijn leven wel die kant op te gaan.’

* De Denver Broncos kregen deze week de AFC Championship-ring uitgereikt. Hoofdcoach John Fox, quarterback Peyton Manning en voormalig Bronco Tom Jackson gaven een speech. ‘Het was een geweldigde prestatie’, aldus Fox. ‘Het is niet zoals de Olympische Spelen waar telkens drie medailles wordt uitgereikt. In de NFL krijg je maar twee prijzen. Wanneer je er eentje weet binnen te halen, dan doe je het goed. Maar de echte prijs is toch de Lombardi Trophy.’

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen