NFL Update: Politiebond eist excuses van de Rams en de NFL

Door

Katy Perry

Toen de aanval van de St. Louis Rams gister werd aangekondigd hebben een aantal spelers voor oproer gezorgd door een ‘hands up’ gebaar te maken als steun voor de situatie rondom Ferguson, de buitenwijk van St. Louis waar vier maanden geleden een zwarte tiener werd doodgeschoten door de politie. Volgens receiver Kenny Britt was het gebaar niet bedoeld als een statement tegen de politie maar eerder als steun voor de gemeenschap waar sinds het incident als onrust heerst. Britt zei verder:

“We wanted to show that we are organized for a great cause and something positive comes out of it. That’s what we hope we can make happen. That’s our community. We wanted to let the community know that we support the community.”

De politiebond van St. Louis was keihard in hun kritiek op de actie van de spelers. Een vertegenwoordiger van de bond zei in een statement:

“I know that there are those that will say that these players are simply exercising their First Amendment rights. Well I’ve got news for people who think that way, cops have first amendment rights too, and we plan to exercise ours. I’d remind the NFL and their players that it is not the violent thugs burning down buildings that buy their advertiser’s products. It’s cops and the good people of St. Louis and other NFL towns that do. Somebody needs to throw a flag on this play. If it’s not the NFL and the Rams, then it’ll be cops and their supporters.”

De bond eist dan ook een excuses van de Rams en van de NFL en wil zien dat de betrokken spelers gestraft worden, maar zowel de league als de club hebben hier nog niet op gereageerd. Het was lang de vraag of de wedstrijd van gister wel in St. Louis gespeeld zou worden gezien de onrust. Er lagen zelfs plannen om de wedstrijd naar maandag te verschuiven en dan in Indianapolis te spelen. Uiteindelijk is de wedstrijd wel gespeeld in St. Louis en werd er vooraf aan de wedstrijd ook nog officieel stil gestaan bij de situatie in Ferguson.

Andere headlines:

  • Coach Jim Harbaugh van de San Francisco 49ers heeft na dit seizoen nog maar één seizoen over van zijn originele contract. Verschillende bronnen geven aan dat de 49ers daarom graag de coach willen traden aan het eind van dit seizoen. De verwachting is namelijk dat teams als de Oakland Raiders en de New York Jets interesse zouden hebben om de coach binnen te halen voor volgend seizoen.
  • De blessures beginnen nu echt op te stapelen bij Arizona. In de verloren wedstrijd tegen de Atlanta Falcons vielen maar liefst drie spelers uit met blessures, namelijk running back Andre Ellington, safety Tyrann Mathieu en Paul Fanaika. De blessures lijken niet heel erg, maar hebben wel een impact op de fitheid van het team. Arizona heeft alle fitheid nodig, want hoewel ze nu nog de beste record in de NFL hebben, maar technisch gezien hebben ze maar één wedstrijd voorsprong op zowel de Seattle Seahawks binnen de conference en de Dallas Cowboys voor de wild card plek.
  • Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen